2014-05-25

Ååå tjejer!


Liljekonvaljer hör till Mors Dag. Jag hittade dem på mitt liljekonvaljställe i en glänta i skogen och plockade en fin bukett. Jag kunde inte ge dem till min mamma, eftersom hon är borta sedan länge. Däremot gav jag dem till en vän som sitter i rullstol nu och som inte kan ta sig ut till blommorna längre.
 
Ve hade gjort varsin bakelse åt oss och jag hade tagit med en termos med kaffe. En liten stund med småprat och några goda skratt gör så mycket för välbefinnandet.
 
 
Idag har mina söner hört av sig och gratulerat på Mors Dag. Ibland har vi träffats hela serven och ätit lunch tillsammans just den här dagen. Bilden är från ett sådant tillfälle när vi var på restaurang Fatburen. Här står vi, tre mammor, och har det riktigt fnissigt. Jag måste påpeka att min svärdotter inte petar sig i näsan. Det ser bara ut så!
 
Jag fick två fina söner men inte någon dotter. Därför är det extra roligt att familjen har fått så underbara unga kvinnor i familjen som Ani ovan och som Em. Dessutom har Lillasyster L:s söner också tre alldeles fantastiska flickvänner, som jag fått lära känna. Och med krutpaketet och charmisen Lilla Hjärtat bådar det gott inför framtiden. Tjejer, tack för att ni finns!
 

Här är mamma med mig, den förstfödda av tre döttrar. Hon gav mig så mycket och jag tänker på henne ofta. Jag tror att jag har fått hennes förmåga att se det sköna i det lilla, att njuta av stunden. Av pappa har jag ärvt äventyrslusten och i viss mån rastlösheten. Jin och Jang!

Nu önskar jag er en riktigt god natt!3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margareta ! Du har en förmåga att berätta så fint , så jag blev riktigt rörd. . . dessutom så fina bilder , just för en sån dag som idag - Morsdag . Du är fantastisk. Oerhört tacksam att, just jag ,har dig som vän ! Tack för idag och tack att du finns ! Kram./ Velika !

Maggan sa...

Kära Velika! Och jag är glad att du finns där som min goa vän! Kram

epsilon sa...

Det är ju livets gåva - döttrar, söner, svärdöttrar mågar. Och barnbarnen förstås. Härligt när kretsen växer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...