2014-06-27

Ovan och under jord


Det var kanske era "krya-på dig"-hälsningar som gjorde susen! På torsdagsmorgonen kände jag mig mycket, mycket bättre efter en relativt god natts sömn. Jag preparerade mig med Alvedon och halstabletter och mötte upp tillsammans med Maken vid Grindstugan för att med resten av seniorgänget åka ner till Bästkusten.

På Aeroseum fick vi en fantastiskt fin guidning av chefen på anläggningen, Roger Eliasson. Roger är en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse. Han är den som tog initiativet till att skapa detta fantastiska militärhistoriska museum och aktivitetshus i det bergrum vid Säve flygplats som riskerade att muras igen när flygbasen lades ner. Men tack vare Roger och också tack vare vår exkollega Lena Tybrandt-Strand så finns det nu ett spännande museum med mycket att titta på, lära sig av, prova. Här finns inte några förbudsskyltar. Här kan barnen spaka en helikopter eller sätta sig i cockpiten på ett häftigt stridsflygplan. Faktum är att några av våra herrar provade flygsimulatorerna och kom tillbaka yra i huvudet, men väldigt nöjda och glada trots någon eventuell kraschlandning.


Efteråt landade vi mjukt i ett soligt Göteborg, där ESAB IV, världens första helsvetsade båt låg och guppade i hamnen. Det blev en öl och en glass vid Lilla Bommen, promenad längs kajen och en snabb raid in till Feskebröderna innan bussen styrde hemåt igen.

En mycket lyckad utflykt, tycker Eder Förtrogna


1 kommentar:

Musikanta sa...

Skönt att du kryade på dig och att resan var så lyckad. Det är förfärligt roligt att komma ut på en sådan här tripp och se så mycket som man annars aldrig skulle göra. Dessutom i goda vänners lag.
Fast bästkusten ligger nog trots allt här i Östergötland :-).
Kram från Ingrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...