2014-08-09

Mycket av det goda

Igår fredag var jag inte nyttig det allra minsta. Jag socialiserade precis hela dagen och kvällen.

På lunchen träffade jag min nyklippta vän T-S. Vi brukar träffas var sjätte vecka när hon är i byn och klipper sig hos frissan MP. Det blir antingen en måndag eller en fredag. Resten av vardagarna tillbringar T-S i ett bergrum utanför Göteborg, där hon ansvarar för museiverksamheten på Aeroseum. Vi har alltid en massa att prata om. Förr i tiden pratade vi varenda dag, flera gånger om dagen, eftersom vi var kollegor på samma företag. Vi konstaterade att det är trettio år sedan nu som vi lärde känna varandra.

Lunchen blev lång och inkluderade eftermiddagskaffe på uteserveringen. Sedan fick jag sno mig för att hinna med nästa möte.

Maken och jag var bjudna till våra trevliga grannar Ve och Iv. Iv hade stått vid grillen i flera timmar och Ve hade gjort salsa, sallad och världens godaste äppelkaka. Deras son Ro, utbildad bartender, serverade flinkt goda drinkar. Ja jisses, jag är fortfarande mätt tolv timmar senare.

Idag har vi i alla fall gjort lite nytta. Vi har åkt till återvinningsstationen och slängt skräp och nu försöker jag stryka lite i värmen. Jag har nog lite av Martin Luther i mig, i alla fall. Nu tar jag tagelskjortan på!

Full av ruelse tecknar jag

Eder förtrogna

4 kommentarer:

Första året i Hjo sa...

Aeroseum har jag aldrig hört talas om trots att jag bott så länge i staden. Intressant, får klicka på länken och läsa vidare.

Bloggblad sa...

Så roligt det är att träffa gamla vänner och prata prata prata!

Maggan sa...

FåiH: Aeroseum är ett jättespännande ställe. Vi åkte dit med ESAB seniorerna i juni (se gärna tidigare blogginlägg Ovan och under jord).

Maggan sa...

Bloggblad: Ja visst är det härligt. Såg att du också träffat "gamla" bekanta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...