2014-09-04

V som i Venedig, Vulkanutbrott och Vänner

Datumet för min resa till Venedig närmar sig. Samtidigt mullrar det i vulkanen på Island, precis som det gjorde för fyra år sedan då PO66 och jag senast var i Venedig tillsammans. Hoppas nu bara att inte askmolnen ställer till det igen för oss.

Så här långt kommet i veckan har jag hunnit med tre uppvaktningar. I tisdags på Kupan firades Britta som fyllt jämnt och Gunnel som ska bryta upp från orten och flytta tillbaka till sin barndomstrakt.

Igår var det dags för kompisen Lilli att fylla år, inte alls jämnt (fast delbart med två i alla fall) men vi har som tradition att förgylla varandras födelsedagar.


Denna gång hjälpte värdshusväninnan Gh till att sätta guldkant på lunchen.


I tisdags kväll var det öppen repetition med Tivedspôjkera i Sannerud igen, som det är den första tisdagskvällen i varje månad. Det jammades friskt på durspel, fiol, dragspel, gitarr och bas. Och jag sjöng med så gott jag kunde. Utanför sänkte sig solen i Unden och äpplena föll i dunsar från det dignande trädet.


Idag blir det promenad, trädgårdsfix och förtidsröstning.

Ha det gott!

7 kommentarer:

epsilon sa...

Det är nåt med er och Venedig alltså. Tycker att ni ska meddela seismologerna när ni ska dit så att de vet. Ha en trevlig resa.

Musikanta sa...

Vilket härligt inlägg! Visst ska man fira vännernas födelsedagar även om de inte fyller jämnt!
Jag förstår att du väntar med spänning att få resa till Venedig. Måste vara fint så här års när det inte är så många turister.
Kram från Ingrid

Maggan sa...

epsilon: Ja, kan du förstå!? Det är något magiskt...

Ingrid: Det ska bli fint att få strosa i gränderna och höra klucket från kanalerna. Rapport kommer naturligtvis...

Bloggblad sa...

Vår kör planerar en resa till trakten strax norr om Venedig nästa höst... Med ett besök i kanalstaden förstås. Vi har en i kören som kommer därifrån, men vi la det långt fram i tiden så att alla ska hinna spara. Kyrkan bjussar bara på en bråkdel av kostnaden.
Hoppas att vulkanen inte ställer till med nåt!
Låter som om du i det stora hela har skön tillvaro med lagom mängd kalas.

Maggan sa...

Bloggblad: Hoppas att er Venedig-utflykt också blir lyckad. Vi har aldrig brytt oss om att åka gondol, men däremot kan man ta vaporetton längs Canal Grande och om man har tid båt ut till öarna Murano och Burano.

Anonym sa...

Fantastisk inlägg!Snart väntar jag på rapport med bilder från den vackra Venedig...staden i Italien som börjar med V , som i Velika . . . ha ha ha . Ha en underbar och trevlig resa ! / Velika .

Maggan sa...

Velika: V som i Vår Väninna Velika - Världsbäst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...