2015-09-07

Gott om vatten


Natten mellan lördag och söndag vräkte regnet ner och dränkte hela Närkeslätten. I tidningen idag ser man hur folk tar sig fram med kanot på Hallsbergs gator och hur änderna simmar omkring på parkeringsplatsen. På Laxå station samlades hundratals resenärer som inte kunde ta sig vidare mot Stockholm med tåg på grund av översvämmade spår.

Själva märkte vi inte av det myckna regnande så värst. Visst var det ordentliga pölar nedanför Midsommarberget där det brukar bli översvämning, men då gällde det att köra försiktigt förbi och inte skvätta ner någon fotgängare på trottoaren.

På lördagseftermiddagen hade vi kärt besök av Lilla Hjärtat och hennes pappa. Jag hade längtat så vådligt mycket efter henne. Hon gjorde den här fina bilden som hon lämnade kvar till sin farfar och farmor.


Det är en gubbe som dansar balett. Härlig, inte sant?

Igår kväll var vi bjudna på middag till de tyska väninnorna som nu beslutat sig att flytta till sitt hus i Tived för gott. Huset lät de bygga för sex år sedan och de har återvänt till det så ofta de kunnat, till sitt paradis på jorden. Med på kalaset var SprängarHelge och hans fru och vi hade några trivsamma timmar kring matbordet.

Solen hade precis gått ner när vi åkte hemåt genom skogen. Maken fick tvärnita för ett rådjur som plötsligt hoppade upp på vägen. Vid sjön Kråkvattnet stannade vi till och njöt av stillheten och skönheten.

Nu är det måndag morgon och kalendern är fullspäckad. Men imorgon är det jag och bästisen som åker på en efterlängtad spavecka. Månne jag får ta båten direkt från Hallsberg? Eller har vattnet sjunkit undan tills dess?

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Har sett bilder på den stora översvämningen i Hallsberg och undrade just hur det såg ut hos er. Tydligen drabbade inte ovädret Laxå i någon större utsträckning. Skönt för er. Hoppas du nu kommer iväg med tåget på din SPA-resa.
Picasso skulle nog blivit avundsjuk på Lilla Hjärtats teckning om han hade levat!
Kram från Ingrid

Maggan sa...

God morgon, Ingrid!
Det är lite spännande idag. Vet inte hur det ser ut nu om det sjunkit undan något eller ej. Researrangören låter dock hälsa att det inte blir några problem med översvämningen för oss.

Ha det så gott!
Kram från mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...