2016-02-04

Första flugan och spår efter Helga


Visst, igår skrev jag att jag skulle hålla mig hemma större delen av dagen. Men, men .... Solen sken och lockade Maken och mig ut.

Vi började vid Toftens strand. Isen började släppa sitt grepp och rätt var det var hördes muller som om det kom från en byggarbetsplats långt bort. Men det var själva isen som dånade.

Sedan stannade vi vid Kvistbro och Svartån. Vattnet flöt trögt som sirap fram till dammbordet och sedan hoppade och studsade det över kanten och bildade ett frustande vattenfall.

I Tångeråsa var det stilla. Det enda som hördes var en hackspett som trummade mot en gammal stam och en talgoxe som övade på sitt vårläte. En fluga kröp sömndrucket över en inglasad affisch om ett evenemang som just hållits i Tångeråsagården.
Välkommen sommarfluga!


Vår Odyssé avslutades i Trystorp. Där hade stormen Helga sopat ner några gamla träd. Ett hade fallit rakt över picknickbordet där vi brukar sitta på vårutflykterna. Det hade blivit rena rama kaffeveden av bordet.
Före (påskafton 2015)
Efter (3 februari 2016)
Här behövs det uppsnyggning och reparation innan vi kommer dragandes på blåsippspromenad.

Men än är det vinter kvar, säger mor.
2 kommentarer:

Tredje året i Hjo sa...

En fluga gör ingen sommar. Men tidsnog kommer det fler.

Maggan sa...

Nej, ingen sommar än. Den första flugan är som den första tussilagon, en liten hälsning om en ljusare och varmare tid. Sedan tröttnar man snart på både flugor och tussilago.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...