2016-02-26

Sportlov med syster


Nu har vi firat sportlov igen, syrran och jag! Vi kom med tåget från varsitt håll och möttes i La Stada. Det var ett härligt vårvinterväder, som gjort för en promenad på gator och torg. Men allra först avsmakades Örebros godaste semlor på Reiduns Café. Det är inte bara vi som tycker det utan utmärkelsen fick de av Nerikes Allehandas semmelexperter.

Sedan tittade vi in på Heavens Door där Mohlavyr, alias Ulrika Mohlin, just nu har en utställning. Det är en spännande multikonstnärinna, som blandar målning, musik och teater. Kolla gärna på You Tube. Fick inte länken att fungera här.

NA-Borgen har omvandlats till hotell. Mycket lovvärt att ta tillvara den fantastiska byggnaden, nu när journalisterna flyttat ut. Jag skulle då inte ha något emot att checka in där. Tänk att ha en sådan vy när man drar ner rullgardinen för natten: Svartån, slottet och frimurarlogen (Frimis).

Det smakade jättegott!


Torsdagar är soppdagar på Husets Café i Föreningshuset nära Karro. Igår bjöds det på delikat tomatsoppa och hembakt bröd. Vi överraskade caféföreståndarinnan Em med ett besök där.Roligt att få träffas och prata en stund.

Sedan gick vi ut i vimlet igen. Jag köpte mig lite vårnytt i form av två toppar och en matchande vacker cardigan. Men inte en enda bok, trots att det var bokrea och allt. Visst var jag duktig?

Se det var ett sportlovsfirande helt i min smak!


6 kommentarer:

Lena Lindgren sa...

Tack syster för trevligt sällskap och en härlig sportlovsdag!
Roligt att vi kunde träffa Em och smaka hennes goda soppa!
Kram / Lillasyster L

Maggan sa...

Ja, Lillasyster L, det var en kanondag! Tänk att jag köpte inte ens en bok på Myrorna!

Kram!

Pettas sa...

Sämre utsikt kunde ni ha haft! :)
Svartån och slottet i Örebro har varit min utsikt också en gång för flera år sedan.
Jag bodde kungligt, verkligen.

Trevlig helg!

Maggan sa...

Vad kul, Pettas! Bodde du på hotell eller var du Örebroare?

Trevlig helg på dig med!

Tredje året i Hjo sa...

Trots att Örebro inte ligger så långt från Sura har knappt varit där. Jo, det har jag förstås, men känner den inte. Varför gjorde jag aldrig det? Tja. Man vet inte, Västerås låg bättre till. Kanske.

Maggan sa...

Hans: Föreslår en tripp till Örebro. Det finns mycket fint att upptäcka där: Wadköping, Karlslund mm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...