2016-05-23

På turné i England - 2 beef or not 2 beef, that´s the question


Det gick inte att missa vem som är Stratford-upon-Avon store man: William Shakespeare. Över allt påminns man om honom och om hans verk. Till och med på restaurangen! Vi åt på The Garrick Inn, pub sedan 1594!!!, och där satt skylten: 2 beef or not 2 beef, that´s the question!


Vi bodde på The White Swan Hotel, ett mysigt ställe, gammalt och modernt på samma gång. Maken och jag fick ett stort vackert rum under takåsarna. När vi varit ute och promenerat på kvällen och kom tillbaka till rummet, hade personalen "gjort kväller". Gardinerna var fördragna, överkastet borttaget, vatten stod på våra sängbord och varsin chokladbit låg på kudden. Det var som att ha en egen kammarjungfru, precis som mamma var på Hawling Manor.

Naturligtvis hälsade vi på hos familjen Shakespeare. Pappa John var bland annat handskmakare och hade sin butik i nederbotten på huset. Skyltfönstren var bara öppningar utan glas rakt ut mot gatan. Det måste ha varit kallt på vintern! På innergården deklamerade tre unga skådespelare i tidstypiska dräkter Williams dikter och utdrag ur teaterstycken. Shall I compare thee with a summer´s day ...

Dikten var säkert ämnad åt Anne Hathaway, Williams fru, vars barndomshus vi också besökte. Det var en vacker korsvirkeslänga med halmtak som låg i en prunkande trädgård.

Många intryck tränger sig på, men nu har jag inte tid längre. Vi ska iväg och städa i vårt eget museum nu inför sommarens turistinvasion.

I bid you farewell!


2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Kammarjungfru...åh, det skulle jag vilja ha!
Jag älskar "Shall I compare..." i sjungen form.

Maggan sa...

Bloggblad: Den musiken har jag nog missat, får kolla upp! Men själva dikten är som musik i sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...