2017-07-03

I staden och på landet


Hej där!

En helg har förflutit sedan jag kom hem från en härlig vistelse i Stockholms skärgård tillsammans med mina vänner från ungdomstiden.

Första dygnet tillbringade vi i storstaden och startade med en läcker lunch på Klaras Fisk i Hötorgshallen. Min stekta strömming med potatismos var såå god. Sedan blev det lite "balkonghäng" hemma hos I. Koltrasten flöjtade från de höga träden och vi mådde gott.


Tidigt dagen därpå tog vi pick och pack och drog iväg mot skärgårdsön. Efter två bussar och en taxibåt var vi framme. I Slussen i Stockholm slamrade det förfärligt. Det pålades och borrades frenetiskt. På grannön i skärgården fortsatte oljudet en stund. Här skulle det byggas och förnyas. Som tur var höll oljudet inte på så länge utan den sköna tystnaden kunde ta över. Vågskvalp, skri från tärnor och en och annan motorbåt var det enda som hördes.

Vi fick två soliga dagar på ön med promenader och samvaro. Vi frossade i nostalgi, förstås. Speciellt som vi en eftermiddag fick besök av två jämngamla kvinnor från barndomsstaden. - Kommer ni ihåg danserna på Rotan? Gick ni på Sjöhagen? Tänk när Tages spelade "Sleep little girl" i Stadsparken!

I var den enda som doppade sig i havet. Vi andra två var för fega och vattnet var för kallt.


I helgen fick vi besök av denna lilla sötnos. Hennes pappa bjuder henne på smultron.

Smultron äro söta
Violer lika så.
Men sötast utav alla
är Lilla L ändå!

som det stod i poesialbumet.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...