2017-08-25

Utflykt med Brunte


Härom dagen fick jag anledning att tänka tillbaka på familjens gamla trotjänare och pappas stolthet, folkan Brunte. När vi bodde i villakvarteret Norra Malmaberg var vi en av de första familjerna som hade egen bil. Det betydde att vi mosade in grannfamiljen Karlsson på tre personer och så vi själva på fyra (vid den tidpunkten) i bilen för att åka på utflykt. Trångt men trevligt och fullständigt livsfarligt sett med dagens ögon. På bilden ovan sitter syster S och mamma och fikar vid det fiffiga campingbordet som kunde fällas ihop och lagra fyra pallar. Och bakom kaffetermosen skymtar sagde Brunte. Året var kanske 1960, om jag får gissa.

Varför tänkte jag på Brunte, då? Jo vi var ett gäng passionärer som besökte det förnämliga Folkvagnsmuseumet i Pålsboda som ägs av familjen Holmgren.


Ägaren själv berättade om alla sina dyrgripar med inlevelse och humor. Bilen som står närmast hade en babykorg på bagagehållaren. Babyn kördes nedcabbat! Fast fullt så livsfarligt kan det väl ändå inte gått till?


Efter några timmar bland pärlorna åkte vi till Kumla Sjöpark, där ett långbord var reserverat för oss på restaurangen. Mums fillibabba vilken god fisk som serverades där! Utanför huset trängdes dahlior, solrosor och allehanda färgsprakande växter. Rena fyrverkeriet.

Idag är det fredag och jag ska städa!

Moss!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...