2022-04-19

Påskpusslet


Påskdagarna har flugit förbi. Häxorna från Villefranche de Conflent har flugit klart och ska ner i påsklådan igen. Däremot har jag sett årets första fjäril, en stor gul citronfjäril, lågsniffa över tibasten.

Påsken 2022 har inneburit både gemenskap och stilla dagar. Vi har firat två födelsedagar, Lilla L som fyllde 6 år och min "skyddsling", den nyblivna tvåbarnsmamman, som fyllde 30 år. 

Jag har lagat en hel del mat, mina köttbullar fick Väl Godkänt av LL. Maken gillade den inbakade fläskfilén jag bjöd honom på igår på Annandag Påsk.


Förutom att laga mat, har jag rensat lite i trädgårdsrufset och dessutom påskpusslat. Av min kära systerdotter fick jag ett 1000-bitars pussel, massor med påskgodis! Jag har svårt att slita mig från pusslet, men ibland måste jag göra annat.

Nu är det vardag igen. Maken och jag har varit på vårdcentralen och fått våra fjärde sprutor. Och i eftermiddag väntar jobbet på Kupan. Maken blir bättre och bättre, men håller sig än så länge i lugn och ro hemma. 


Ha det så gott! Njut av solen!

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag fick min fjärde igår. Känns bra.
Jag hittade ett recept på facebook (jag är inte intresserad av matlagning, men råkade fastna på det här) och gjorde det på påskaftonen. Enligt familjen var det det godaste de ätit här på länge. Fläskytter?filé, ellervad det nu heter, den nya stora styckningsdelen, bakas i en makalös sås i en avlång sockerkaksform. Såsen kryddades med osockrad lingonsylt och bestod mest av grädde och kryddor. Så himla mört och gott! Det blir en favorit här i fortsättningen. Skötte sig själv i ugnen.

Nu är all påsk bortplockad här i huset - det var inte så mycket - men en liten fin höna från Laxå stod på bordet! :)

Maggan sa...

Bloggblad: Ja, det receptet har jag hört talas om. Det måste jag prova! Roligt att den lilla hönan från Laxå fick komma fram till påsk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...