2023-05-12

Vackra dagar


God morgon!

Nu är det så vackert i naturen att hjärtat vill brista. Man kan inte tro att det är sant, efter all snöslask och murrigt gråväder. 

Igår tog vi en liten sväng med bilen, Maken och jag. Lunchen åt vi på ett trevligt ställe i Hova. Roligt att se folk i arbetsför ålder ibland, sådana som går ut och lunchar med arbetskamrater och sådana som är på konferens. Sådana som man själv var en gång i tiden.


Vi fortsatte färden förbi Älgarås och ner till Skaga kapell. Det skimrade i de nyutspruckna björklöven och vitsipporna bredde ut sig i täta mattor. Vi fortsatte färden till Undenäs och vek sedan upp mot norr igen. Här och där hade fruktträden börjat blomma och Unden låg blank och stilla. Så fridfullt!

Om det är någon som undrar hur det gick på frågesporten PRO-Vetarna, så tackar som frågar. Vårt lag kom på hedersam andra plats bland de som gått vidare i sina grundomgångar i länet. 

Vi var så nöjda, för det var svåra frågor. Vet ni vad en kinesisk astronaut heter? Eller i vilken kroppsdel man kan få sjukdomen dypuytrens? Eller titeln på Ulf Lundells andra bok? Vi hade en jättebra tävlingsledning som såg till att allt flöt på utan strul. Vann gjorde PRO Kultur från Örebro. 

En kväll i veckan tillbringade jag på favoritrestaurangen med ett gäng härliga kvinnor. 

Det ska va gôtt och leva!





Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...