2023-09-17

Skördetid

God morgon!

Det är söndag morgon efter en synnerligen intensiiiv vecka.

 Igår, när inget speciellt stod på programmet, passade vi på att plocka ner vindruvorna. Vinstocken, som jag fick för 22 år sedan, bar osedvanligt många klasar i år. Det blev både marmelad/gelé och juice.

Sällskapslivet har frodats i veckan. Det blev en fin lunchträff på favoritrestaurangen med E-M och Ve och en middag med tre exkollegor på den andra asiatiska restaurangen (bilderna ovan är från den kvällen). 

Det var full fart på Kupan igen på onsdagen. Det är roligt. En del letar efter någon häftig inredningspryl eller fräscha höstgardiner. Någon efter en värmande jacka att ha under bistrare tider. En del kommer in bara för att köpa sig en kopp kaffe och en bulle för tio kronor och prata en stund.

Titti och Ulla-Britt blir fotograferade av Länsposten

Jag var med på ett seminarium i torsdags, anordnat av Röda Korset. Anna från "Huvudkontoret" höll i trådarna och fick oss att diskutera mål och mening med verksamheten. 

En kväll i veckan höll Maken och jag i programpunkten "Männen bakom Laxås gatuskyltar" på hembygdsföreningens månadsmöte. Vem vill inte veta vem Öfwerström eller Hjalmar Thyr var? Och varför har herr Aulin fått sig en egen gatsnutt? Det blev mycket lyckat med en härlig dialog med publiken. som kunde fylla i med sina minnen och upplevelser. Det var fler än en som upplevt Rabbikärringen flåsa i bakhasorna mellan Laxå och Röfors.


 

Tomaterna eftermognar, en efter en, och de smakar sött och gott, mycket mer än de man köper i butiken.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Är kyrkvärd idag och ska vara på plats klockan nio.

Ha det så gott!

Maggan

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...