2009-02-11

Onsdag i Körsbärsdalen


Idag är det lite grått och regnigt här i Körsbärsdalen. Blixtarna igår kväll över bergen aviserade ett väderomslag. Imorgon ska det bli klart väder igen. Då blir det en ny tur upp till bergen och förmodligen ett dopp i varma källor.
A och jag åkte till den lilla staden vid spanska gränsen, Le Perthus, och fyndade "luktagott" och sköna krämer. Det blev lite nytt till barnbarnet också, kan bara inte låta bli!


Imorse var det jag som knatade till byns ena boulangerie och köpte nybakade bröd över disk. Bröden var fortfarande varma och doftade härligt. Här hälsar man glatt på alla man möter: Bonjour! Jag kommer ihåg när jag hade kommit hem efter mitt franska år som aupair i Grenoble. Då satt hälsandet så i ryggmärgen att jag utropade Bonjour madame! när jag klev in i tobaksaffären på Malmabergsgatan. Hon bakom disken såg allt lite förvånad ut.

I måndags landade vi halv tio på den spanska röda jorden. A och U mötte i ett strålande vårväder. När vi installerat oss hos våra vänner i deras mysiga byhus i den lilla byn, åkte vi ner till kusten. Fantastiska vyer över vinodlingar, klippor och små kuststäder: Collioure, Banyuls etc. Hoppade in och provade traktens goda söta vin, men demonstratisen tyckte att jag köpte för få flaskor.

1 kommentar:

Miss Jones sa...

Åh, vad jag saknar "Bonjour Madame" och boulangerier och patisserier.*Djup suck* Härligt att få följa med på din resa i körsbärsdalen - väntar med spänning på nästa inlägg! Och vilka vackra bilder :) Kram från ett snöigt, grått och kallt Örebro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...