2010-06-17

Caféliv

Vilka vackra sommardagar vi har haft nu i veckan. Samtidigt läser jag om det infernaliska ovädret i Provence och kan inte riktigt fatta hur det kan bli så häftigt.

Igår eftermiddag tog jag några timmar ledigt och åkte in till närmaste stora stad. E20 var kantad av tjärblomster och ängsklockor i stora färgfält. Jag parkerade vid Svartån och såg en familj änder simma i rad, mamma i täten, gråulliga ungarna i mitten och en övervakande pappa på sluttampen.
Ikväll blev det ett besök i den lilla hamnstaden söderöver. Jag och mina väninnor festade på våfflor och glass. Vi har som tradition så här års att besöka Café Källarvalvet och sitta på deras uteservering.

Imorgon ska ett regnväder dra in över landet, så det lär inte bli något utesittande då. Man får passa på att njuta av varje solglimt medans den varar.

5 kommentarer:

Miss Jones sa...

Grattis på födelsedagen mon chere Yvette!
Du måste ju komma och säga hej när du är i la stada ju!! Förstår iofs att du hellre besöker barnbarnet ;-) Men du vet att du/ni är välkomna när som helst! Ha en fin födelsedag - stor kram

Maggan sa...

Bonjour Zuzette! Tack för hälsningen och inbjudan! Jag kommer och hälsar på, det vet du!

Kram,Maggan

Anonym sa...

Vad härligt! Då, var det sommar... Jag hade själv en underbar kväll igår uppe på Tabergs topp, tillsammans med hela min familj. Vi har som en liten sed att träffas där före midsommar, innan familjemedlemmarna sprids för vinden på olika festiviteter. Solen sken, maten var bra och alla var glada, en afton att minnas.
Idag är det mulet och grått, tillbaka till verkligheten... det går det också om bara solen får skina i sinnet.
Önskar dig och Charles ett trevligt veckoslut.
Må gott!
Birgitta

Maggan sa...

Tack Birgitta! Önskar dig också en trevlig helg. Såg att du också hade problem med kommentarer som trillar bort. Det händer mig också, och det är mycket tråkigt.
Ha det så bra!

Anonym sa...

Ha en bra födelsedag Maggan och stort GRATTIS!

Kram /ih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...