2010-06-27

O vad livet dock är skönt....

Vilken midsommarhelg det har varit! Vi har har haft storfrämmande i flera dagar. Svåger, svägerska och ungt spanskt par har bott hos oss och vi har tillsammans njutit av den svenska sommaren. Svågern och svägerskan firade sitt guldbröllop hos oss. Ett ungdomligare guldbröllopspar får man leta efter.

På midsommarafton tog vi oss en sväng om runt majstången. Lilla Hjärtats favorit var Mormors lilla kråka för då fick man slänga sig omkull. Pepe gillade Små grodorna bäst.
Midsommarmaten har varit en salig, men god blandning av spanskt och svenskt: Pepes tortillas och matjesill och västerbottenpaj ....
Under gårdagen gjorde vi en tur från Vänerns till Vätterns stränder. Vi började i Sjötorp, där Göta Kanal går ut i Vänern. Lunch åt vi vid Norrkvarn, ett mycket trevligt ställe alldeles vid kanalkanten. Oxen Sixten stretade på och drog en vagn med ungar.
I Forsvik hade vi tur och fick se vackra Wilhelm Tham smyga förbi. Det var här i Forsvik som Göta Älv började byggas år 1810, står det på en bronsplatta.
Turen avslutades i Askersund med besök på galleri och i hamnen.
Idag har vi besökt de närmaste omgivningarna, bland annat klosterruinen vid Bodarnesjön.
Och över alltihopa lyste Moder Soooool!

4 kommentarer:

Lisan sa...

Låter jättetrevligt! Så ska en midsommar firas.

Maggan sa...

Lisan: Jo, det var nog den bästa midsommarhelgen på länge.

epsilon sa...

Så härligt med de ljusa sommarnätterna och alla traditioner- Och Göta kanal, vilket bygge. Tänk att en sån idé kunde genomföras med de redskap man hade då.

Maggan sa...

Epsilon: Det är inte utan att man blir imponerad av vad man klarade av när det gäller kanalbygget. Kan kanske vara något ämne för Föreläsningsföreningen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...