2011-11-15

The times they are a-changing....

Den nye kantorn i byn kommer med nya, friska idéer. I söndags kväll var det dags för projektkören att bjuda på ett Bob Dylan-program, som de övat på under sex torsdagskvällar i höst. Förutom kören hade kantorn bjudit in sina musikervänner från Karlskoga, som kompade och solade med glans.

Den stora salen var nästan full med publik, en del åhörare var riktigt unga.
Knock, knock, knock on heaven´s door.

Det var lite ovant, men mycket skönt att sitta i publiken istället för att stå på scenen. Just nu är jag inte med i en enda kör. Däremot tränade B-I och jag tvåstämmiga sånger igår kväll tillsammans med K från H-fors. De ska vi framföra på söndag på ett stort födelsedagskalas.

A pro på födelsedagskalas: Idag fyller Maken år. Det firar vi lite lugnt ikväll och mer ordentligt på lördag tillsammans med de yngre generationerna.

Nu: Marsch pannkaka! In i duschen!

5 kommentarer:

Musikanta sa...

Kul när det kommer någon ny med nya, fräscha idéer. Med musik som alla kan ta till sig.

Har han/hon inte startat någon ny kör som du kan vara med i. Finns ingenting som är så bra för att träna sin röst som att sjunga i kör. Man lägger snabbt av sig annars...
Kram!

Maggan sa...

Hej Musikanta!

Jag var med i kyrkokören, men den nye kantorn la övningstillfällena på eftermiddagstid då jag jobbar. Så jag fick sluta efter över 15 år. Projektkören övade på torsdagar, då jag har min studiecirkel. Jag valde studiecirkeln för denna gång. Sedan sjöng jag i Mullhyttans Bygdekör, men den förste körledaren dog och den andre blev för gammal. Jag hoppas kunna hitta en kör snart igen. Det blev en lång utläggning om min körhistoria
Kram till dig med!

Anonym sa...

Hej! Trevligt att den nye kantorn är en påhittig man. Det är trevligt med sång och samkväm och Bob Dylan är ju ett utmärkt val. Ha en fin dag !

Maggan sa...

Janne: Ja, det är härligt med musik! Kul att du också tycker det!

epsilon sa...

Hur går det med kyrkokören då om det är träning på dagtid - bara seniorer? Och Anuskakören tränar på torsdagar har jag hört av mina röstbegåvade promenadkamrater.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...