2011-11-27

En fläkt från det förflutna

Nu är det kanske någon som likt min då tvååriga systerdotter haft lust att ropa: Gaga, hoho!?! Det gjorde hon när jag försvann ur hennes åsyn i ett folkhav för länge sedan. Jag har ju varit borta från bloggen en vecka, så kanske någon har undrat vart jag tagit vägen? (Fast det är nog lite inbilskt av mig.)

Men nu är jag tillbaka, stärkt till kropp och själ, för jag har varit på spa. I somras, då jag fyllde väldigt jämnt, fick jag ett presentkort av mina kära systrar med familjer. Och i helgen har jag utnyttjat det.

Lilla syster L följde med till Sätra Brunn igår. Vi fick ett stort hörnrum i Skogsgården och började vistelsen med lunch i Skragges Matsalar. En tjusig gentleman i 1700-talsmundering guidade oss sedan runt och berättade om hälsobrunnen. Sätra Brunn var den andra brunnen som startades i Sverige. Först var Medevi Brunn. Det hälsosamma, radioaktiva, vattnet skulle man dricka cirka 8 liter av per dag, något som inte rekommenderas nu för tiden. Vi tog oss en klunk, i alla fall.

Efter en simtur i 34 gradigt vatten med endast stearinljus som belysning blev vi behandlade med aromatiska oljor. På kvällen avnjöts årets första julbord. Det var mycket läckert och fast vi ansträngde oss att ta bara lite, så blev vi alldeles proppmätta.

Förmiddagen idag bestod av meditation, yoga och örtbad och inköp av diverse smörjelser. Sedan sa vi tack och adjö till Sätra Brunn för denna gång. För trettio år sedan sommarjobbade jag och min vän S i kaffestugan på brunnen.

Minnen från den tiden diskuterade vi över en god laxsoppa hemma hos just S.
Jag berättade när jag serverade några gäster kaffe i trädgården och råkade hälla bredvid koppen. Vinden tog tag i kaffestrålen och det hamnade i gräset bredvid. S berättade att hon ställt ut koppar till ett stort sällskap, men sedan glömt att hälla i kaffe utan gick ut med kopparkannan till sällskapets stora förvåning.

Men idag missade hon inte att hälla i kaffet.
Det blev en skön pratstund innan jag vände hemåt i mörker och blåst.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Här blåste det i natt men det var inte så hårt som vi först trodde det skulle bli. Det var nog mycket värre mot kusten och södra Sverige. Ha en fin dag !

epsilon sa...

Vilken fin present och så här års är det ju extra välkommet med trevligheter.

Elisabet. sa...

Så skönt det ser ut!! Jag tror minsann att jag ska spa-a mig någon gång ,-)

Maggan sa...

Janne: Ja, det var skönt att det inte blev värre med blåsten!

epsilon: Ja, visst var det! Jag valde just att ta ut den nu när det är grått och trist ute.

Elisabet: Spa kan jag varmt rekommendera. Du kommer att älska det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...