2012-04-09

Grå toner

Bara i all hast:

Efter min kyrkvärdstjänstgöring övertalade jag Maken att följa med och titta på tranorna vid Hornborgasjön. Då var det riktigt skönt här hemma, men Maken sa att de lovat busväder. Vi gav oss iväg i alla fall. Mycket riktigt blev det busväder: iskallt regn med inslag av snö.

Vi gjorde ett besök på Nordpolen, ett för dagen mycket passande namn. Nordpolen är ett härligt gammaldags konditori och bageri i Vara. Jag bjöd oss på räkmackor, nötiga wienerbröd och kaffe. Sålunda uppiggade styrde vi kosan norrut igen och siktade in oss på trandansen. Tusentals tranor betade på ängarna och luften var fylld att deras skrin.
Där stannade vi inte så länge. Maken fick nog några skapliga foton, men mitt avtryckarfinger var för fruset. Nästa stopp var hos Löfwings Atelje, på den östra sidan av Hornborgasjön. Det är Göran Löfwing som målat bilden ovan. Färgen stämmer överens med färgen för dagen: Grått.

7 kommentarer:

Musikanta sa...

En fantastisk upplevelse i alla fall att se denna trandans trots det iskalla vädret. Har bara hört talas om den men själv aldrig varit där.
Jättefin bild!
Kram!

Maggan sa...

Ingrid: Jag kan rekommendera ett besök. Visst är Göran Löfwings målning vacker!
Ha det gott!

Lennart L sa...

Hornborgasjön så här års är imponerande. I år blir det tyvärr inget besök för min del, så tack för rapport och bild.

Lennart L sa...

Så här års är Hornborgasjön alltid en stor upplevelse. I år blir det tyvärr inget besök där för min del, så tack för bild och text.

Maggan sa...

Hej Lennart! Roligt att få en kommentar av dig. Jag tror att jag besökt trandansen vid Hornborgasjön fyra gånger nu och det är mäktigt.

epsilon sa...

Nordpolen är verkligen härligt. Bordsservering och ett glas vatten utan att man måste be om det.
och obegripligt mycket fåglar vid Hornborgasjön. Imponerande att nån hinner räkna dem.

Anonym sa...

Hej! Vi har faktiskt bara sett tranor på avstånd i år. Ha en fin dag !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...