2012-07-11

Rofylld utflykt till Rävgången

En gråmulen förmiddag blev till en strålande sommareftermiddag.

Maken och jag rumsterade om i garage och bod för att göra plats för nya flyttkartonger. Jag bokade kärra för att vi skulle kunna ge oss iväg till tippen med sådant som vi bestämt oss för att slänga. När Maken skulle hämta kärran visade det sig att den nya dragkroken som vi just fått monterad och besiktigad inte fungerade. Det blev bakläxa för bilverkstaden och uppskjuten resa till tippen.

Jag hade en träff i Örebro på eftermiddagen. Sonen Pe, en gemensam väninna Nilla och jag hade några sköna timmar vid Naturens Hus och Rävgången. Nilla hade packat med läckerheter: nybakad sockerkaka och smörgås med brieost och tomat och jag hade köpt svenska jordgubbar.
 Efter fikastunden promenerade vi längs Svartåns mörka vatten. Stundtals var vegetationen tät som i en djungel och man förväntade sig nästan höra en alligator plaska till med svansen och försvinna ner i det bruna.
En välvd träbro tog oss över till en vacker Hjälmarvik, fylld med näckrosor och sothönor.

Tänk att ha så här nära till naturen när man bor i en så pass stor stad som Örebro!

3 kommentarer:

Miss Jones sa...

Trevligt att du besök "vårt" vattenhål i stan! Vi brukar dock inte ha med så många godsaker när vi far förbi där...:) Kram

Musikanta sa...

Det blir inte alltid som planerat, men det kanske var härligare med den här utflykten än den som skulle gå till tippen i alla fall...
Fina bilder!
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Miss Jones: Vilket utflyktsmål ni har tillgång till! Jättefint!

Ingrid: Jo, absolut var denna utflykt mycket skönare. Den andra blir väl av förr eller senare i alla fall!

Kram till er båda!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...