2013-10-14

Närkenatur om hösten


En lång och varm sommar har övergått i höst. Lövmassorna i trädkronorna brinner i gult och rött. Blåsten får löven att singla som guldslantar i luften. Snart är grenarna kala, så det gäller att njuta av höstglöden medan tid är. I söndags för en vecka sedan åkte Maken och jag till Trystorps Ekäng, som vi vanligtvis besöker om vårarna för att njuta av blåsippor och vitsippor. Nu tyckte jag att ekängen i höstdräkt var om möjligt ännu vackrare än om våren. Vi gick som i Versailles guldsalar.


Igår tog vi en tur till Dovra och Ögonkällan, båda i närheten av Östansjö. I Dovra klättrade vi högt upp för en backe och fick en härlig utsikt över Närkeslätten och bort mot de blå bergen. Men några sjöar såg vi inte till.Ögonkällan låg djupt nere i en grön ravin omgärdad av gammelskog, tjocka trädstammar och smaragdgrön mossa.När jag ser färgprakten just nu undrar jag om det verkligen var så här vackert förra året? Eller är det den vackraste hösten någonsin?

5 kommentarer:

PO66 sa...

Om några dagar skall vi också få se de vackra, svenska höstfärgerna men med Öland som utgångspunkt! Undrar just hur tjocka ytterkläder man behöver ha med sig?

Lena Lindgren sa...

Jag håller med dig, syster! Det måste vara den vackraste hösten vi nånsin haft! Kram/ Lillasyster L

Maggan sa...

PO66: Packa varma jackor. Det ska bli kallare, sa de på väderrapporten.

Lillasyster L: Ja, jag tyckte väl det!!

Maggan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Vilka fantastiska bilder . . . Sagolikt ! ! ! Kram , Velika .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...