2013-10-31

Ljusglimtar

Ändrade planer! Strax före 06.00 kom ett SMS att kompisen Ch var på väg till BB för att vara med när hennes första barnbarn kommer till världen. Så spännande! Annars skulle jag snart ha suttit i bilen för att äta en hotellfrukost i La Stada med Ch. För fem år sedan imorgon kom mitt första barnbarn till världen, en stråle av ljus i höstmörkret.

En annan källa till glädje är det här fina paret:


Igår fick Mamma Maggan följa med på en hösttur till Trystorps ekäng. Sonen Pe älskar det stället och ville visa E den vackra parken. Nu låg alla löven på marken i tjocka frasande mattor och de knotiga gamla ekarna sträckte sina armar mot himlen.

Det var alldeles tyst, så när som på löven som prasslade under fötterna och en fågel som skriande lyfte från högsta trädtoppen.

En annan sak som kändes gott i veckan var när jag jobbade på Kupan i tisdags eftermiddag. Alla klädesplagg och skor kostade endast tio kronor styck, till stor glädje för många som behöver något varmt att ta på sig och som inte har pengar. För några veckor sedan kom en man in och letade efter skor. Vi hade inga tillräckligt stora då och hans fötter var nakna i ett par gamla sandaler. Nu kom han tillbaka till butiken och kunde köpa sig två par rejäla vinterkängor. Och det ena paret hade Maken skänkt. Åh, det kändes så bra att se mannens glädje.

Om inte allt för lång tid framåt sitter Maken och jag på ett plan söderut. Vi ska träffa vänner och besöka platser där vi aldrig varit tidigare. Det är också något att glädja sig åt.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...