2013-11-02

Födelsedag i Allhelgonatid


Lilla Hjärtat fyller år den 1 november. För fem år sedan stod jag beredd på orgelläktaren i en fullsatt kyrka för att inleda minnesgudstjänsten med en solovers. Klockan var några minuter i sex på kvällen och jag var lite nervös. Plötsligt durrade mobilen till i min ficka och jag smög bakom orgeln för att ta samtalet. Det var sonen som med hes röst sa: Grattis farmor! Ditt barnbarn föddes för tjugo minuter sedan. All nervositet var som bortblåst och jag kunde sjunga med glädje och tacksamhet. Vilket mirakel. Liv släcks och liv tänds.

Igår kväll var vi bjudna på femårskalas med popcorn och film. Lilla Hjärtat öppnade presenter och delade ut varma kramar. Häftigast var nog den flygande älvan, som efter liten klurande från pappa Joy och farbror Pe, gav sig iväg högt upp under taket som en jättestor trollslända.

Jag tror att Lilla Hjärtat kunde somna nöjd med sin dag. Hon hade fått rosa och lila slingor i håret, ballonger, presenter, pizza men allra bäst var nog att ha hela den stora familjen omkring sig.

Ikväll är det minnesgudstjänst igen. Ljus ska tändas för de som avlidit under året som gått. Och vi i den lilla kören ska sjunga vackra sånger. Det kommer att bli stilla och stämningsfullt, som det ska vara på Allhelgona.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin fem åring <3 GRATTIS , lilla solstråle och många kramar ! Kram även till dig min vän , Velika !

Maggan sa...

Baba Velika: Jo, Lilla Hjärtat är så fin! Kram från henne och mig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...