2014-01-20

De komma från öst och väst

Det blev ytterligare en festdag i nya pastoratet igår. Den vita stenkyrkan i Tived fylldes med folk. Församlingsborna från Laxå och Finnerödja kom visserligen en kvart sent på grund av bussmiss, men sedan kunde gudstjänsten börja. Det blev dubbel uppsättning av psalmsång och Tivedspôjkera spelade, så det blev mycket musik.

Utanför hade Helge laddat kokvagnen med korv. Den smakade gott i det kyliga vädret. Sedan stampade vi in i den lilla byskolan som numer är församlingshem. Där väntade Berit med kaffe och tårta. Så här borde vi ha det varje söndag, sa Anna Präst.

Så här skrev Skaraborgs Allehanda om samma händelse.

Jag måste visa en härlig bild som jag hittade under mitt projekt "Städa en hylla om dagen".

Här sitter morfar stolt bakom ratten till en tjusig bil. Morbror Bengt sitter på tröskeln och bakom bilen står mamma, mormor Rut och moster Anna-Greta. Detta måste vara i mitten av trettiotalet. Jag tror att jag måste be min moster berätta. Hade morfar redan bil då eller är den bara lånad?

En ny blank vecka ligger framför oss. Vi får göra den så bra vi kan, eller hur?

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Härligt med fest i vinterkylan. Vi har faktiskt enkelt kaffe efter nästan alla gudstjänster här i Söderköping. Det serveras i kyrkan längst bak. Det är ju gemenskapen som är viktig, inte hur många bullar eller kakor som finns att äta!

Roligt att hitta ett sådant gammalt kort. Tack för tipset om att städa en hylla om dagen. Det kanske jag rår med...
Kram/Ingrid

epsilon sa...

Ja gör det, fråga när det fortfarande finns nån som vet och kan svara. Jag har många obesvarade frågor eftersom jag i ungdomen inte var ett spår intresserad av släktens tidigare öden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...