2014-01-15

Midvinter

Fönsterspegling
God morgon!

Jag gick upp fem i sex i morse. Mina tidiga morgonvanor sitter i.

Efter tedrickande och tidningsläsande satte jag mig i "biblioteket" och gjorde några räkenskaper för vår samfällighet. Stjärnorna i fönstret lyser så rart, så de får hänga kvar ett tag till.
S och Maken vid middagsbordet
Sedan sist så har det varit midvinterblot hos våra tyska damer I och M, de som bor i den lilla byn i det söta, röda huset bredvid den långsmala, djupa sjön. Det var sista kvällen innan de åkte tillbaka till sitt tyska liv. Men om några veckor är de tillbaka igen, till det de kallar sitt riktiga hem.

Igår jobbade jag på Kupan igen. Det är trevligt och omväxlande. Folk från hela världen tittar in. När det pinglar i klockan ovanför dörren kan det likaväl vara en familj från Syrien som en bonde från Hova som kliver över tröskeln.

Direkt från pressarna
I måndags låg det efterlängtade paketet i brevlådan, tre färska exemplar av bilderboken Britt-Marie och jag gjort tillsammans. Den ser så fin ut. Nu ska vi bara se till att den går att beställa via nätet och bokhandlare också. Och ta hem några fler "för eget bruk".

Ikväll blir det föreläsningsföreningens första föredrag för året. Historikern Ingrid Hartman Söderberg kommer och berättar om 7 systrar som kämpade för att få vara yrkeskvinnor i 1800-talets Sverige. Det låter mycket intressant. Nyttigt att få inblick hur det var för våra anmödrar. Jag gillade TV-serien Fröken Frimans krig som fortfarande kan ses på SVT Play några dagar till. Den tog upp samma ämne.

Klockan är 08.00 nu, det är fortfarande nattsvart ute och en massa snö.

Önskar er en bra dag!

7 kommentarer:

Musikanta sa...

Underbar omslagsbild på boken. du kan väl lägga in något litet utdrag från den, jag är så nyfiken.
Kram!

Lena Lindgren sa...

Åh, det ska bli så kul att läsa "Ett år på Villagatan."!!!
Kram/ Lillasyster L

Lena Lindgren sa...

Åh, det ska bli så kul att läsa "Ett år på Villagatan."!!!
Kram/ Lillasyster L

epsilon sa...

Åh, har ni gjort en bok. Var får man tag på den

Emma sa...

Så kul! Ser fram emot att få läsa din och Britt-Maries bok!

Miss Jones sa...

Åh, så coolt! Skall bli kul att läsa den. Kram

Anonym sa...

Va kul ! När kan man beställa,vill ha en!Omslagsbilden påminde mig om tre damer som va och reste i juni - 2013...Kram , Velika !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...