2014-07-17

När själen fått sitt ...


Det är inte varje dag jag går på vernissage, men idag var det en sådan dag. På Evas Café ställde Eva Kooperativet ut fina foton med mycket hög klass. Em och hennes medarbetare hade ordnat med en fräsch och läcker salladsbuffé, mycket gott.

När vi ändå var i stan passade Maken och jag på att fixa våra klockor som båda hade stannat i sommarvärmen. Edwalls Ur är en riktigt anrik butik. Jag tror inte det finns så många kvar av den sorten i Sverige. Medan batterier byttes, tittade vi in i Nicolai kyrkan, en mäktig katedral mitt i centrum. Och när själen fått sitt, satte vi oss på Örebros Café de la Paix, Wasakonditoriet, och drack kaffe och åt en syndigt god bulle. Från våra caféstolar kunde vi spana in både uppklädda bröllopsgäster utanför statshuset och strosande turister i foppatofflor. Och minsann dök inte en och annan Örebrokändis upp med samma ärende som vi, en fika på uteserveringen.

Ha det så gott i högsommaren!

6 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag har varit väldigt upptagen på sistone och dålig på att läsa hos mina bloggvänner. Nu har jag i alla fall läst igenom alla dina inlägg sen sist jag kommenterade.

Jag har hört Lilla Hjärtat sjunga Idas visa, varit med och ringt i klockan vid Bodarne klosterplats, tittat på kortet av dig när du sitter i katedern och på din mormor, hängt med till Askersund (nej, jag skulle ALDRIG åkt upp i lyftkranen) och varit med både i Nicolaikyrkan och på Wasa konditori.

Jag har ju haft mycket att göra med min utställning på vischan - många målningar som jag var tvungen att göra färdiga. Jag ska samla mig till ett inlägg om detta så småningom.

Tills dess önskar jag dig en skön och härlig helg, hinner nog inte sitta vid datorn något dessa dagar eftersom jag också måste spela på postludium tills mässan i Sankt Laurentii på söndag och har även ett dop där på lördag...
Det är inte lätt att få tiden att räcka till när man är pensionär, haha.
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Tack härliga Ingrid! Så roligt att du söker upp mig och kommenterar. Det känns så bra. Du är verkligen "busy". Roligt att följa dig också.
Kram

Första året i Hjo sa...

Inga lyftkranar för mig, vågar inte åka Nyckelpigan på Liseberg ens. Tiveden däremot ska besökas och beskådas - åtminstone de röda näckrosorna.

Maggan sa...

FåiH: Du får rapportera från Fagertärn. Jag var där förra året och fick korn på de röda.

Miss Jones sa...

Grattis på namnsdagen! Kram

Maggan sa...

Miss Jones: Grattis till dig och din mamma också! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...