2014-07-31

Var katten är hon!!!


Känslorna är lite blandade. Dels är jag orolig och ledsen över att Skrållan, vår söta lilla katt, är försvunnen sedan några dagar tillbaka. I vanliga fall travar hon in och ut genom bakdörren, springer ivrigt fram till matskålen i köket för att se om där hamnat något smaskigt, hoppar kurrande upp i mitt knä och trampar sig till rätta innan hon njutningsfullt rullar ihop sig och spinner högt. Nu är både matskålen och knät tomt.


Däremot har en stor röd katt kikat in genom bakdörren varje eftermiddag. Jag försökte fråga honom om han visste något om vart Skrållan tagit vägen, men han såg bara lite lagom hemlighetsfull ut.

Men jag är också lite glad. PO66 ringde nämligen och tyckte att vi skulle lufta på oss lite i Europa någonstans. Så nu har jag precis bokat en resa till Venedig i september. Vi var där år 2010 när askmolnet från Island jagade oss i hälarna på hemvägen. Det ska bli så roligt att få återse alla vackra gränder och bedagade palats.


Här skrev jag om Venedig 2010 och här också.

Imorgon är det den första augusti. Då ska jag baka en tårta till Hembygdsföreningens 60årsjubileum på lördag. Jag har köpt hem ägg, grädde, smör och mandel, och fått låna receptbok av Ve. Håll tummarna att jag fixar det! Och håll tummarna att Skrållan återvänder till hemmet!

UPPDATERING: De hållna tummarna hjälpte! I morse satt Skrållan på fönsterblecket igen och ville bli insläppt. Nu är det bara tårtan kvar.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margareta ! Jag lovar, att hålla tummarna för Skrållan och hoppas att hon kommer hem snart. . . och med tårtan, det klarar du galant! Kram och lycka till . / Velika !

Maggan sa...

Tack för peppningen, Velika!

epsilon sa...

Skönt att hon är hemma. Och visst fixar du tårtan. Välsmord form och rätt ungstemp bara.

Första året i Hjo sa...

Hoppas Skrållan hittar hem. Venedig blir bra. Kanske kommer jag dit någon gång innan staden sjunker.

Musikanta sa...

Såg på FB att Skrållan kommit tillbaka. Skulle gärna följa med till Venedig - en fantastisk stad. Vi var där för några år sen i april när det inte var så många turister där. Ryan Air flyger dit väl?
Kram

Maggan sa...

epsilon: Tårtexperten V inspekterade tårtan och tyckte att den såg bra ut. Den ska ätas idag.

Maggan sa...

FåiH: Åk till Venedig på våren eller på hösten. Mycket charmigt. Rekommenderas.

Maggan sa...

Musikanta: Denna gång flyger jag med Norwegian, men Ryan Air flyger också dit. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...