2015-02-05

Skeppsbrott


Rapport från Askersunds hamn

Snäckbåten som legat i hamnen "i alla tider" har kapsejsat. På senare år har det förutom snäckor gått att köpa god glass från Hjortkvarn ombord. Hur ska det nu bli i fortsättningen?

PO66 vid Snäckbåten i augusti 2014

Maken och jag kände för en liten utflykt idag, så vi grabbade våra kameror och drog ut på reportageresa. På vägen till Askersund passerar vi natursköna områden och fick naturligtvis lov att stanna och beundra det vita och rena.


Innan vi lämnade staden shoppade vi livets nödtorft på Konsum, såsom semlor och rostbiff.

Pampiga Landskyrkan bak masterna till segelbåtarna Stark och Öl
Imorgon kommer Lilla Hjärtat!! Yippiiii!!


6 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

När du säger det så minns jag glassbåten.
Hälsa Lilla hjärtat!

Bloggblad sa...

Jag minns den inte...många år sen vi passerade, kan nog vara 10 år sen, på väg till Dalarna. Synd på ett mysigt glasställe.

Maggan sa...

AåiH: Tack, jag ska hälsa!

Bloggblad: Ägaren säger i Nerikes Allehanda att båten ska bärgas. Vem vet, den kanske blir glasskiosk igen!

epsilon sa...

Det får vi hoppas - att det blir bärgning. Ser så sorgligt ut med slagsidan och vattnet som lär forsa in lika fort som pumparna kan jobba.

Musikanta sa...

I den kyrkan var vi varit inne och tittat. Min morfar kom från Askersund och han hade säkert både döpts och konfirmerats där.
Kram

Kadesh Kadeng sa...

Åh vad tråkigt! Hoppas båten går att rädda. Kommer ihåg snäckbåten sedan jag var liten och har sedan besökt den varje sommar jag kunnat - på senare tid tillsammans med mina barn + bonusbarn. Snäckbåten för mig är en är en inspiration för fantasin. En fläkt av fjärran länder belägen i norra Vättern.. Skall spela en Yngve Stoor skiva på vevgrammofonen i kväll och tänka på det Hawaii jag aldrig besökt.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...