2015-02-13

Festligt och rynkigt

Oj, nu har det gått snart en vecka sedan jag hörde av mig senast, en vecka fylld av fest och möten.

Igår på förmiddagen tillbringade jag några timmar på ögonavdelningen på USÖ, 8 våningar upp med en vidunderlig utsikt över Örebro och Närkeslätten. Gubbarna i gondolen på utsidan av grannhuset hann nog inte njuta av utsikten. De såg ut att bättra på fasaden medan de sakta manövrerade sin hängande korg neröver husväggen. De var ordentligt påbylsade och det behövdes nog i den bitande februarivinden. Det är inget jobb jag skulle vilja ha.

Efter två timmars undersökning drygt fick jag reda på att jag har "Macular pucker" eller Membran på gula fläcken på höger öga. Näthinnan har rynkat ihop sig, vilket man kunde se på bilderna som en sköterska och hennes elev tog på mina ögon. Vänsterögat hade en liten krater i mitten, helt OK, medan högerögat såg mer ut som ett alplandskap. Det var förklaringen på att jag fått försämrad syn, något jag lagt märke till under det senaste året.


Fin serveringspersonal när W fyllde jämnt. W och A är kyrkvärdskollegor.
Fest ja: I söndags fyllde festfixaren W 70 år och bjöd på stor fest på Casselgården. Det var lika många gäster som år som kryllade runt i lokalen. Buffetbordet bågnade av mat och dryck och trots att alla åt av hjärtans lust såg det ut att vara lika mycket kvar när vi så småningom troppade av.

Sedan har min goa väninna Ve fyllt år. Jag firade henne lite stillsammare hemma hos mig vid köksbordet. Över en kopp te och en räkmacka berättade hon om sin senaste resa till hemstaden i Makedonien.

Mysigt var det också att träffa Å igen i veckan. Vi planerade några Andrum framöver och pratade om livet i allmänhet.


Just nu håller jag på att hämta mig från sviterna av den senaste festen. Igår kväll var det tjejfest där huvudbonad var ett villkor och en entrébiljett. Ljudnivån var hög utom när vi tävlade. Vi delades in i lag om tre i varje. Vi skulle lösa ord med omkastade bokstäver och definiera dem i ett rutsystem och dessutom få varje rad att bilda 65 poäng. Tur att vi hade en bilkörare i mitt lag. Vi vann nämligen och får därför äran att anordna nästa tjejträff.

Hjärtliga hälsningar till er alla och njut av morgondagen!

4 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Tjejmiddagar och tjejträffar. Tror att det är betydligt vanligare än gubb-diton. Vi är väl inte riktigt lika, och bra är väl det.
Hur blir det med ögat då?
Och trevlig helg!

Maggan sa...

AåiH: (H)Jo nog är det så. Herrklubbar finns eller fanns väl mest i England. Jag drar mig för operation, när jag inte har så stort besvär. Operationer brukar medföra starr och ytterligare operationer. Synskärpan skulle ändå inte förbättras nämnvärt, om jag förstod det hela rätt.
Ha det gott!

Musikanta sa...

Jag har nog något sådant också på mitt vänsteröga som jag ser sämre på. "Åldern" sa doktorn. Inte mycket att göra åt - något med gula fläcken också. Så länge jag ser bra på höger öga bryr jag mig inte utan tar dan som den kommer.

Mycket festande och trevligt förstår jag att du har haft under veckan. Ser trevligt och mycket gott ut!
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Musikanta: Jag tänker som du när det gäller synen. Det har varit ett fasligt festande, veckan som kommer blir lugnare. Taize-kör i Tived imorgon, utflykt till Karlstad på måndag, cirkelträff och Röda Korset på tisdag, det är vad jag kommer ihåg. Men idag är kalendern blank! kram, Maggan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...