2015-02-21

Typer i Nora


Syrran, Lilla My, har sportlov. Vi bestämde att träffas i charmiga Nora. Vi började med lunch och slank in genom stadshotellets pampiga port. Viltfärsbiffar och råstekta rotfrukter stod på buffébordet och till kaffet fanns en liten och naggande god citronpaj.

Det motionerade vi bort med en runda på stan. Det finns gott om små butiker med heminredning, presentartiklar och kläder. Helens Hörna hade fått in vårnyheter, lockande pastellfärgade blusar och tröjor i långa rader. Men jag var duktig och stod emot.

I kvarteret Bryggeriet samlas hantverkare av olika slag. Där håller Lilla Mys son och sambo på att etablera sig med hantverkstryckeri och grafisk formgivning. De rustar de gamla lokalerna och jag riktigt kände hur idéerna och inspirationen bubblade. O var i full färd med att trycka en bröllopsinbjudan med den tunga, svarta tryckpressen. Vackert blir det! Vi blev bjudna på egentillverkade semlor till fikat. Med runt bordet satt också hantverkskollegor, en är duktig på linne och den andra på naturprodukter.
Selfie på Nora Stadshotell - ser du mig?

Efter några inspirerande timmar var det dags att sätta sig i bilen och åka tillbaka till hemmet vid skogsbrynet, till "den lilla galliska byn" som O sa när han var liten.

Trevlig helg, önskas dig!

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vilken trevlig dag! Jag hade gärna varit med...

Maggan sa...

Bloggblad: Det hade varit trevligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...