2015-05-11

Doft av lavendel

Bilderna till vänster är tagna i Figueres, Salvador Dalis stad i Spanien. Där kryllade det av skolklasser. De tre bilderna till höger är tagna under lördagens marknadsbesök. Picasso-fontänen är sprillans ny och väcker tydligen delade känslor.

Hemma igen efter underbara sommardagar i Körsbärsdalen. Jag är lyckligt lottad som har sådana gästfria vänner som bor på en sådan härlig plats på jorden.

Den sista dagen i Céret, som den lilla staden heter, var marknadsdag. Stånden trängdes i de små gränderna och folk kom från när och fjärran för att köpa oliver, honung, jordgubbar, få sina knivar slipade eller helt enkelt för att få sig en pratstund med bekanta. En gatumusikant spelade och sjöng en bluesig version av Sunny så bra att håren reste sig av välbehag på mina armar. Det var omöjligt att stå still, det tyckte också en liten kille i tioårsåldern som dansade snärtigt och rytmiskt till tonerna. Hans pappa klappade takten och såg mycket stolt ut.

Jag klev över hemmets tröskel halv två på natten mot söndagen, bra trött efter att ha kört från flygplatsen i mörker och regn, spejandes efter korsande vildsvin och älgar. På ett ställe hade det nyligen hänt en viltolycka. Varningstrianglar och reflexvästar lyste upp vägen. Jag lyssnade på P1 som gav radioteater och en dokumentär. En radioröst gör resan kortare.


Idag har Ve och jag hälsat på vår vän som fyller år och som bor på ett äldreboende mitt i samhället. Hon fick en pelargon och lavendelpåsar från Körsbärsdalen. Doften från lavendeln väckte minnen från dagar då hon och hennes man reste kors och tvärs i södra Europa.

Sköt nu om er, ni där ute!

Varma hälsningar!

2 kommentarer:

Ewa-May sa...

Vad härligt! Alltid mysigt i dom där trakterna runt Medelhavet.
Skönt att du kom hem ordentligt, vildsvin är inte att leka med. Bättre på tallriken ...
Kram
Ewa-May

Maggan sa...

Hej Ewa-May!
Absolut, vildsvin gör sig allra bäst på tallriken!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...