2017-12-04

Måne och sol

Fröja dig! Det är Advent! Så sjöng vi igår, vi kvinnor i Bodarnekören. Och kyrkoherde Janne filmade oss med sin mobilkamera medan vi övade inför adventsmässan. Jag står längst till vänster och får nästan notpärmen bortviftad av kantor Per.


Solen lyste in, som en stark strålkastare, genom kyrkfönstret rakt på orgelläktaren där vi satt.


Efter stunden i kyrkan åkte jag hem och svidade om och åt en yoghurt. Hängde på mig tomteörhängena och tog på mig den röda baskern. Och sedan iväg till Röfors, där Gun och jag delade på ett bord på julmarknaden i det gamla missionshuset. Där lyste solen också in, starkt och härligt:


Det blev glögg och tomtar och trevliga samtal med bordsgrannar och besökare. Nästa gång vi ses på julmarknad är nästa lördag i ett jättetält på stadens torg. Vi får hoppas att den aviserade vinterstormen inte ställer till det för oss!!

På hemväg upptäckte jag Jättemånen. Den visade sig i en kraftledningsgata, alldeles apelsingul och präktig. Den måste jag fota! Så jag tog en sväng extra. Men på min bild syns månen bara som ett litet nålstick. Därför får jag illustrera Jättemånen med en bild som jag precis la som pussel.


Dagen avslutades med Makens goda fläskfilégryta och det första ljuset tänt i adventsstaken.

Sköt om er!

2 kommentarer:

Bosse Lidén sa...

Det lät vackert. Jag ville hört mer. :)
Tomteörhänge lät häftigt. Hoppas det gick bra för er på marknaden.
Vilken jättemåne du fick på bild. :) Jag hörde det på TV men glömde gå ut och titta/fota.
Decemberkram Bosse

Maggan sa...

Hej Bosse! Så jätteroligt att få en kommentar av dig. Kollade din blogg också och såg att du skriver härliga böcker. Visst är det här med bloggandet en fantastisk uppfinning för oss med skrivklåda och läslust?
Kram tillbaka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...