2018-03-13

I mitten av mars

Gumman Tö av Elsa Beskow

Den 12 mars, det är då våren kommer påstår min vän U som fyllde år igår. Nog för att det regnade och töade, men det tar nog tid för gumman Tö att ta sig an de jätteberg av snö som plogbilen åstadkommit. Det ska dessutom bli kallare idag igen, så det blir att gå försiktigt! Hör ni det?

Laxå-Röfors-laget

Den där första vårdagen, igår, så var det dags för årets drabbning i frågesport. De två senaste åren har mina medtävlare och jag gått segrande ur drabbningen, men denna gång lyckades vi inte lika bra. Det var svåra frågor och vi var väldigt stolta över att få full pott på motorsportfrågorna, vem hade väl trott det? Sedan gäller det att läsa frågan ordentligt också. Jag var så bergsäker på att jag kunde svaret som jag trodde jag var rätt ensam om i lokalen: att Fatima Bremmer skrivit den bok som vann Augustpriset 2017 för fackböcker. Men frågan var vem boken handlade om: Blenda Nordström. Bittert!

Födelsedag och bröllopsdag
Efter avslutad kamp åkte Maken och jag ner till den sydvästra förorten och firade födelsedagsbarnet U. Han är lika ungdomlig som han alltid har varit, trots att han igår fyllde 70 år och hade många flaggor på tårtan.

Jag bad honom berätta om sitt liv. När han berättade om sitt sommarjobb som cyklande brevbärare som 14-åring, så förstår man att det var länge sedan. Han delade ut pensionspengar till 21 pensionärer på landsbygden. Otänkbart idag att släppa ut en tonåring på cykel med en massa pengar i postväskan! Och på vart enda ställe ville man bjuda den unge postiljonen på kaffe.

Marie Lundblad

Den här kvinnan, Marie Lundblad, gillar att vandra och det har hon gjort med besked! Hon har gått hela 80 mil, från Saint Jean le pied de port till Santiago de Compostela. Hon berättade om den här vandringen med stor inlevelse och charm på en "kvinnofrukost". Det kändes nästan som om man gick där själv.

Foto: Therese Magnusson
Det här ögonblicket måste jag också berätta om. Lille Sebastian döptes i söndags och en gladare kille får man leta efter. Han fullkomligt älskade när prästen Simon hällde vatten över hans huvud tre gånger. Hans lilla ansikte strålade när Simon höll upp honom till allmän beskådning. Sedan tultade han vattenkammad omkring med en psalmbok i famnen och såg riktigt myndig ut i sin skjorta och väst. Han brås helt klart på sin morfar som är kyrkvaktmästare.

Ha en bra tisdag och halka inte!


2 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Vi är många som väntar på henne. Gumman Tö.

Maggan sa...

Klimakteriehäxan: Kul att du tittade in. Undrar om inte Gumman Tö också är på gång.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...