2018-05-01

Återblickar - guldkorn

Åh, min vecka i Körsbärsdalen innehöll så många guldkorn. PO66 och jag besökte flera söta byar och medeltida städer, åt goda luncher och drack cava, sangria, vin och vatten. Körsbärsträden var överblommade sedan länge. Nu blommade de sista äppelträden, rosorna, vallmon och ginsten. Koltrasten flöjtade och en lövsångare tjattrade ivrigt i lövmassorna hela dagarna.


Här är intryck från Céret: Lugn stund med bok och cava på terrassen, Mnt Canigous snötäckta hjässa, rosor, gågatan och lördagsmarknad.


I Collioure strosade vi i vackra gränder, drack dyrt kaffe i hamnen, såg ut över det grönblåa Medelhavet, shoppade presenter och åt vinkokta musslor med roquefortost.


Vi hamnade i Rosas, på den spanska ostkusten, istället för i Montpelliers på grund av den franska tågstrejken. I Rosas strosade vi längs havet under palmerna, såg människor som badade och åkte vattenskoter, handlade i små butiker, åt av fräsch hotellbuffé och drack cava till.


En annan dag styrde vi kosan uppför dalen och besökte Arles sur Tech och Amelie les Bains. En glad parkarbetare tipsade om den pampiga borgmästarvillan med det vackra glasmosaikfönstret och han ville väldigt gärna vara med på bild. Vi besökte klostret Sainte Marie d´Arles, ett av de äldsta klostren i Katalonien, från 778 - 780. De byggdes ovanpå lämningar från romerska bad. I Amelie les Bains lunchade vi på favoritrestaurangen Le Poivre Vert.

Över allt i Katalonien, både på den franska och på den spanska sidan, fladdrade gula band på broräcken, i fönster, på flaggstänger. Och det stod på husväggarna i gult: Fria Katalonien! Men det "klotter" som gjorde störst intryck på mig var den som stod i stora svarta bokstäver på en husvägg längs genomfartsvägen: Klara - Du är den allra vackraste! (Claire - Tu est la plus belle!) Vilken kärleksförklaring!

Det här var min kärleksförklaring till Körsbärsdalen!

Au revoir!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...