2018-07-07

Hur gör djur?


Hur gör djur? Ja, det undrade vi också denna heta julidag och åkte till Eskilstuna Parken Zoo för att ta reda på det. Jo de gjorde väl som vi: Kapybarerna tog sig ett dopp, pelikanerna drack någon grön smörja, gibbonfamiljen chillade i skuggan...

LL (Lilla Lila) är i samma ålder nu som LH (Lilla Hjärtat) var när hon besökte parken för första gången. LL tyckte det var roligast att klättra och krypa i de roliga träställningarna. Hon försvann in under en mycket låg grön plastkulle och ville inte krypa ut. Farmors hjärta klappade lite extra då, men som tur var kom hon på andra tankar.


Djuren var loja och låg och dåsade i skuggan eller uppe bland grenarna. Jätteuttrarna simmade helst i sin pool och verkade ha gott om energi. Vi fick hälsa på hos lemurerna, som bodde i ett atriumhus med flera rum. I ett rum satt en ilsken typ och stirrade på oss med gula ögon. Flickorna fick varsin goselemur av sina föräldrar. Det var populärt.


Precis när vi inte orkade något mer och tänkte vända åter till hemtrakterna, gjorde LH ett sista ryck. Hon åkte karusell i form av en häftig båt på ett stormigt hav.


Hemfärden gick lugnare. Vi lyssnade på radion som refererade från fotbollsVM och var snart hemma igen.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...