Nu när det finns så gott om äpplen: Här kommer ett recept på
Världens godaste äppelsmulpaj (6 personer)
Ingredienser:
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen
Smuldegen
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 del socker
1 1/2 tsk flingsalt
Till servering
vispad grädde
vaniljsås eller
glass
Sätt ugnen på 225*C.
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt. Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20 - 25 minuter tills den fått fin färg.
Låt svalna innan servering.
I oktober är det dags för kusinträff. Här är en kusinträff på sextiotalet. Bilden kom till min brevlåda igår, skickad av min snälla syster S.
Kusin T, jag, Lillasyster L och Syster S |
Här kommer de igen, tanterna på Villagatan, cyklandes med sina kassar med reafynd:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar