2021-06-05

Rätt kanal


Vi skulle egentligen bara handla. Skafferi och kylskåp ekade ganska tomma. Men det var lunchtid, så vi kan ju luncha ute idag, sa vi. Hur det nu gick till så hamnade vi i Norrqvarn och bänkade oss på bryggan. Där fick vi oss varsin makalöst god Wallenbergare som jag svalde ner med hjälp av äppelcider. Vi fick en liten pratstund med ägaren, en trevlig kille med ett förflutet som krögare "hemma på vår gata i stan".


Det var skönt att sitta där i skuggan vid kanalen. Det fläktade lite. Men det var ingen båttrafik ännu, men en hel del människor på lördagsnöje. 

Nästa stopp blev Hajstorp, där jag bjöd Maken på glass. Vi mindes hur det brukade vara där när det är dragspelsstämma och tjo och tjim i varenda buske. Det var mycket folk nu med under de väldiga kastanjeträden. En del kom cyklande efter kanalen och andra kom cruisande i stora, kromblänkande amerikanare.

För att komma till affären (målet med utflykten) åkte vi via sjön Viken, Undenäs, Kopparhult, Sannerud för att till slut hamna på Coop i hemmahamnen. Mission completed.

Så nu kan det bli Sveriges Nationaldag!

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Kanalbilden skulle ju kunna vara tagen i mina hemkrokar. Härligt med utflykt! Vi jobbar och sliter med att få vårt lusthus klart vid stugan. Ikväll har vi fått in möbler och intagit vår första måltid här. Sitter kvar och njuter av kvällsljuset och av att det känns som ute fast myggfritt.

Maggan sa...

Bloggblad: Så härligt att få njuta av frukten av ert slit, ett eget litet lusthus mitt i naturen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...