2022-01-10

God fortsättning!

Årets första tulpanbukett

Så härligt med de första tulpanerna! Nu står de där i fönstret och ger en liten försmak av vår, även om snön täcker världen utanför. Jag fick buketten av våra gäster i lördags, när vi åt en försenad nyårsmiddag tillsammans. Traditioner ska man hålla, även om man inte alltid lyckas pricka in rätt dag.Det är ett litet svajigt läge med corona-pandemin just nu. Körövningarna ställdes in för januari månad och den varmt emotsedda föreställningen Hjalmars Spektakel i Brevens Bruk blev också inställd. 

Däremot passade jag på att gå på bio igår. Jag var inte själv, den här gången, utan det satt grupper med folk utspridda i salongen. I två och en halv timme följde vi Karl-Oskar och Kristina till det nya landet i filmen Utvandrarna. Denna gång fick man uppleva händelserna främst ur Kristinas perspektiv. Ibland nöp det till i näsroten av rörelse, främst när det handlade om vänskapen till Ulrika. Vackra naturscenerier och spännande folkmyller vid Ellis Island. Där skulle man ha velat vara statist.


Den lilla oansenliga amaryllisknölen jag fick den 17 november har verkligen gett mycket glädje. Nu blommar den tredje stängeln med fyra klockor, sedan "föräldrarna" med totalt sju klockor vissnat och gått hädan. 


Snart plockar jag ner julen, i alla fall senast på torsdag. Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän. För det har han lovat!2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så vackra tulpaner! Jag ska nog köpa mig en bukett snart. All jul är bortplockad, men amaryllisarna har lite kvar, och den flergrenade julstjärna är lika fin än. Matchar mina vårgardiner där nästan alla färger ingår.

Jag vill gärna se den nya Utvandrarna, men drar mig för att sitta stilla så länge.

epsilon sa...

God fortsättning Margareta.Lite deppigt med allt som blir inställt
men det har ju redan hänt något med ljuset så man kan se framåt
och tulpanerna lyser upp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...