2022-01-06

Nyåret och Trettondagen = förfluten tid

 


Idag på Trettondagen sjöng vi i Bodarnekören i Finnerödja kyrka. Janne Präst spelade in det hela med sin mobil från predikstolen. Inledningen är tämligen händelselös, en lång väntan på att det ska börja, så jag rekommenderar snabbspolning.

Anna och Per framträdde med egna solon och i duett med en underbar version av Marias vaggsång.


Solen lyste över vår vita värld idag, det var riktigt skönt som omväxling till de gråa dagar som passerat.

Nyårsafton blev inte som vi planerat. Lunchen intogs hemma hos Pe och Em istället för på någon av de nyårsöppna restauranger vi funderat på. Vi uppvaktade Joy med sång och presenter och det var skönt och avslappnat på alla sätt. Under tiden vi var där fick jag beskedet att Makens och mina middagsgäster tyvärr inte kunde komma p g a förkylning. Så festkvällen sköts upp till ett senare tillfälle. Vi får fira "fake nyår" när alla fyra är friska.

Överst: LH fick en fin snökula av "Baba Ve". LH fotograferade gänget i soffan.
Nederst: Joy och Eli busar. Hemma stod middagsbordet dukat för fyra, men här blev bara Maken och jag som firade in det nya året.

Önskar Dig god hälsa, ljusa vårvinterdagar och en och annan semla!


4 kommentarer:

em sa...

Gott nytt år Maggan,
Först i går upptäckte jag att du lämnat en kommentar för över ett år sedan — och undrat vart jag tagit vägen.
Både datorn och jag har varit opassliga — nu har jag ett uschligt datorsubstitut, som begränsar mig betydligt. Dessutom mobbar google mig, och jag har ett himla besvär att legitimera mig om jag vill blogga och kommentera.
Det var det senaste året i koncentrat, nu kan livet bara bli bättre.
Allt gott!
Margaretha

Maggan sa...

em: Gott Nytt år själv, Margaretha! Hoppas att 2022 kommer att bli ett bättre år vad gäller både din och din dators hälsa. Och att Google lägger av med att mobbas! Datorstrul är mycket enerverande!
Tittar in till dig, då och då! Alltid intressant och trevligt!

Bloggblad sa...

Vilka fina ... ja, vad kallar ni dem? Halvkåpa? Poncho? enhetligt är snyggt i kör. I den stora där jag är med, har vi kåpor. I den andra är klädsel ett jätteproblem för dem som tycker att mysbyxor, t-shirt, sandaler och kofta är bäst (i blandade färger). Näe, kanske mest ett problem för dem av oss som inte tycker att det är snyggt att komma som direkt från tvättstugan. Men nu får vi ny ledare - en som vågar tycka.

Vi har inte drabbats av så många kalas och därför inte känt av att omgivningen drabbats av sjukdom. Jag har varit på några konserter bara. Maken väntar på operation så han vill inte ha någon slags snuva och håller sig helst borta från alla. Jag får bara en luftpuss till natten numera...

Maggan sa...

Bloggblad: Ja det är bra med de där vändbara kåporna, den ena sidan röd och den andra sidan blå. Vi lät sy upp dem för några år sedan. Tidigare hade vi hellånga vinröda i ett tråkigt tyg, som påminde om tyget i butiksrockar. Det sprakade om det i vissa lägen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...