2022-02-19

Höjdpunkter under andra OS-veckan

 

Måndag

Veckan började bra med Alla Hjärtans Dag. Mina väninnor och jag gjorde en utflykt till det stora köpcentrumet, första gången på mycket länge. Mina inköp var måttliga: En lampskärm för 25 kr på loppis och ett set babykläder till en ännu ofödd, efterlängtad lillebror. När vi gick fick vi varsin ros av varuhusvärdinnan.

Onsdag

Lunchkonsert i kyrkan, lunch med Maken på Dahlins, tipspromenad och grillad korv i Byggemarken och på kvällen bio. T-S, B-I och jag såg Döden på Nilen. Antalet människor tagna av daga överträffade de som brukar gå åt i Midsomer. Men vilka vyer och vilken elegans. Och Hercule Poirot med sin välfriserade mustasch löste fallet förstås.


Fredag

Fredagsutflykten gick till Hardemo och S:t Olofs källa. Vattnet sägs bota mot gikt, men jag tyckte att brunnen såg lite murken ut, så jag vågade mig inte på att smaka. Men på skylten står det:

Du vandringsman på vägen går
kom hit och drick, du svalka får.
Ty vattnet äger samma kraft
som i St Olofs tid det haft.

Övriga höjdpunkter i veckan: OS-guld för skidskyttedamerna, silver för Jonna och Maja, guld för Sandra Näslund. Martin Ponsiluoma klarade silver i skidskytte trots hemska kastvindar och kyla. Curling-rysare idag: Lag Edin tog guld och Lag Hasselborg brons. Jag har haft fjärilar i magen och hållit tummarna hårt, dag ut och dag in. Snart är OS över och jag kan pusta ut.

Imorse såg det ut så här när jag hämtade in tidningarna:


Snön hade fallit ymnigt medan vi sov. När solen gick upp blev det så vackert.


Ha det så gott!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...