2022-05-09

Fest på Nikos Taverna


Man behöver inte resa långt för att hamna mitt i en grekisk taverna, bara några timmar med buss, i vårt fall med Lasse och Birgitta på Götlunda Buss. Det gjorde kompisen T-S och jag i helgen. Äntligen blev besöket av, efter två år av uppskjutna drömmar. Under den tiden hade spektaklet hunnit flytta på sig från Stockholm till Göteborg och Rondo.

I Göteborg blommar de också, de rosa körsbärsblommorna. Det kunde vi konstatera när vi tog en promenad på stan. Och fontäner har de också.


På kvällen blev det fest. Vi tog oss ner från vårt näste på elfte våningen med svindlande utsikt till den lilla krogen tvärs över gatan. 


Och där blev det röj. En total upplevelse där man var mitt i händelsernas centrum. Vem var skådespelare, vem var gäst, vem var servitör - det visste man inte säkert. Ljus, ljud, dans, sång, skådespel allt medverkade till illusionen av en grekisk taverna. Ibland gick ljuset och det blev mörkt, en gång gick ett charterplan ner för landning, solen sjönk ner bakom havshorisonten.


Förutom värdshusvärden Nikos och hans fru fick vi lära känna hans barska mamma som satt och övervakade det hela från sin balkong. Kökschefen Maggan (Sussi Eriksson) var en frisk fläkt och de kärlekskranka ungdomarna så ljuvliga. Duktiga musiker, dansare och akrobater bidrog till hela den här fantastiska upplevelsen.

Under kvällen blev vi serverade grekiska smårätter, varmrätt och efterrätt som vi senare dansade ner, när borden och stolarna plockades undan och det blev zorba och disco resten av natten.

Thank you for the music, ABBA!




4 kommentarer:

epsilon sa...

Roligt att få ta del av era äventyr. Göteborg är ju en pärla och härligt att bo på Gothia towers.

Maggan sa...

epsilon: Ja, det blev en kort men väldigt trevlig vistelse i vackra Göteborg.

Bloggblad sa...

Det där låter som något vansinnigt roligt...

Maggan sa...

Bloggblad, det skulle du gilla!! Tack för bokleveransen. Ska bli trevligt att läsa 📚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...