2022-10-20

Höstglöd - veckorapport från den lilla galliska byn


God morgon!

Idag är det den tjugonde oktober och frosten biter i gräset om morgnarna. Löven singlar ner från träden och lägger sig i tjocka, prasslande mattor på marken. Jag har några timmars workout framför mig, då jag ska räfsa undan lönnlöven från gräsmattan. Men inte än. Först ska jag på reportageuppdrag för Bodarne-Magazinet. 

Annars har jag "landat" efter den trevliga Tysklandsresan och allt har rullat igång som vanligt. En kväll hade vår föreläsningsförening besök av Ingvar Öhrn som berättade om bakgrunden till ortsnamnen i Närke, mycket underhållande. I Kupan surrar det som aldrig det. Vi har många besök och får in mycket fint att sälja. På bilden i mitten provar en kund en vacker kappa som vi just plockat upp.

En morgon ringde det på dörren och utanför stod en glad man och räckte över en enorm blombukett och en kasse. - Tack för hjälpen inför ESABs 80-årsjubileum, sa han. Lycklig blir man över en sådan gest!

Maken har fått sin njursten bortsprängd i veckan och nu ska det snart kännas bättre för honom.

Det var allt från den lilla galliska byn för tillfället.

Klart, slut!



2 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så vacker kappa, med blommor broderade på. Den kunde jag gott och väl ha om jag hade behov av den. Här är så varmt så jag kan gå med kortärmat och kortbent ännu.

Svar: jag fick det nästan jag också vissa stunder. Jag tror de njuter av att vara där uppe på höjderna, de modiga!

Jag ser att ni har varit i Tyskland. Nu ska jag göra er sällskap en stund framöver:)
Trevlig helg!

Maggan sa...

Äventyret framtiden: Kul att du tittat in och följt med på Tysklandsresan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...