2022-12-04

Julstämning i Karlsborg och annorledes


God morgon!

Jag har aldrig tidigare "suttit på fästning", men igår gjorde jag det! Jag hade trummat ihop ett gäng från vår lilla by. Vi var 40 som gav oss iväg vid soluppgången och 40 när vi kom hem igen på kvällskvisten. Vi skulle besöka Karlsborgs Fästning med dess traditionsrika julmarknad. Det var tur att den hölls inomhus för utanför de tjocka väggarna blåste det snålt. 

Där i valven trängdes vi med många andra besökare, köpte där vi kom åt både det ena och andra. Jag slog till på bröd från Gunnar i Bakstugan, ett blått keramikäpple, julbyxor till yngsta barnbarnet och lite smått och gott från museishopen. 


Trevliga avbrott i julhandeln var de konserter som hölls i garnisonskyrkan. Hemvärnets musikkår fick mig att minnas Länsmusikens spelningar i Västerås i ungdomens dagar. 

En fantastisk körkonsert bjöds det på kvällen innan i vår egen träkyrka mitt i byn. Det var Anuskakören som sjöng för änglarna i taket och för oss i bänkarna. Prästen lät riktigt chockad när han tog till orda efter att ha blickat ut över publiken. Det var länge sedan kyrkan var så välfylld. 


Lite stillsammare var det hemma hos A, som bjöd på hembakat till adventsfikat. Det blev en mysig pratstund i stearinljusens sken medan det skymde utanför fönstret. Och det gör det tidigt nu. 

Här är A:s egna funderingar om dagarna vi just upplevt. Hennes kluriga blogg ligger ju här i min lista på bloggar jag gärna besöker. 


Ha en skön andra advent!

önskar

Maggan (Alibaba)


4 kommentarer:

epsilon sa...

Vad bra och trevligt vi har det.

Maggan sa...

epsilon: Ja, det vore synd att klaga!

Bloggblad sa...

Så mysigt! Det är knappt ett halvår sedan Per och jag satt ute och åt vid kanalen en ljummen kväll med solnedgång i Karlsborg.
Jag erkänner att jag hajade till när jag löste körens namn lite för snabbt …och missade ka i mitten… 🥹

Maggan sa...

Bloggblad: På sommaren är det väldigt idylliskt och fint i Karlsborg. På vintern är det råkallt med så mycket vatten som omger orten. Ja, körnamnet har nog fått många att reagera. Hon som startade kören heter Anuska och därav namnet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...