2023-01-20

Januaridagar


God kväll!

Så här ser en typisk januaribild ut för somliga, det vill säga om man bor i södra Frankrike. Bilden kom susande genom rymden som en hoppingivande vårhälsning.

Så här såg det ut i morse hemma på vår gata i den lilla galliska byn. Jag fick ta fram snöskyffeln igen. 

Det har förflutit en lång tid sedan jag skrev något här. Vi har haft besök av folket från Blomsterkullen, som trotsade ishalkan för en eftermiddag med oss. De hade med sig tulpaner och en egenodlad jättepumpa. Är det någon som kan rekommendera något pumparecept?


En annan som gästat oss är vännen A från A-sund. Som vanligt drabbade vi samman i en spännande match Alfapet. Det är blodigt allvar och hjärnornas kamp. Och jättekul!


Jobbet på Kupan har dragit igång igen. Det är många som tittar in till oss, både för att handla och för att lämna saker och kläder. Vi är glada för det, för det betyder att vi kan göra gott för förtjänsten, både lokalt och internationellt. Före jul fick vi hjälp av en duktig praktikant, barnbarn till en av våra bästa kunder.


Föreningslivet har också startat upp; seniorföreningarna, bokcirkeln och föreläsningsföreningen. Men allt är inte som vanligt. En vän och viktig kugge för att det hela ska fungera har gått bort under julhelgen. Idag var jag med på hennes begravning. Tungt och ofattbart.


För några dagar sedan damp denna bok ner i brevlådan. Det är den sextonde i ordningen och omfattar mina blogginlägg under 2022. 

Hoppas på ett gott nytt bloggår 2023!

Maggan

PS: Småfåglarna frossar på frön och talgbollar. Ett gäng stjärtmesar kalasade i klasar på fågelmataren härom veckan.


2 kommentarer:

epsilon sa...

Våren kommer ju hit också så småningom även om det känns lite tungt just nu. Mimosaträd har vi ju inte förstås men en kvist kan man kanske hitta i blomsteraffärn.

Maggan sa...

epsilon: Ja, våren och ljuset är efterlängtat. Och veckorna rinner undan rätt fort, i alla fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...