2024-05-18

Äppelblom och röda stugor

Det är så obeskrivligt vackert ute nu. Sommardagarna radar upp sig, dag efter dag lika varma och soliga. Nu blommar syrenerna, häggen, fruktträden, liljekonvaljerna...

Och imorgon ska jag lämna landet för en vecka. När jag kommer tillbaka så kanske mycket har blommat över. Så tänkte jag när Maken och jag bestämde oss för att göra en liten tur bland drumliner, rösen och röda stugor i det vackra Närke. 

Jag tänkte att jag skulle besöka Oxaryggen igen med alla gullvivor, men där var den lilla parkeringen fylld med bilar. Gården mitt emot hade nämligen loppmarknad. Så vi åkte vidare på måfå.


Vi hittade en fin plats vid den lilla grusvägen där vi tog fram kaffetermosen. Ljuvligt att sitta där i solskenet och tystnaden. En korp flög kraxande över fälten.


Vid Viby Hembygdsgård gick jag runt och fotade äppelträd och röda stugor. Sedan dök en bil upp med två personer jag kände igen. Det var Olle och Ulla-Britt, trogna kunder till oss på Kupan. Det här var deras favoritutflyktsmål.

Nu byter jag miljö för några dagar. Istället för röda stugor blir det mer av korsvirkeshus och klocktorn. Måhända skickar jag en hälsning från Rhen och Mosel!

Ha det!


 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...