2024-05-27

Rosor och korsvirkeshus - en majvecka i Tyskland


Tillbaka igen efter en härlig vecka i Tyskland. Vi, en busslast seniorer, hade ett skönt resväder, inte lika varmt och soligt som ni haft det hemma i Svedala. I fyra nätter bodde vi på det mysiga hotellet Lindenwirt i Rüdesheim vid Rhen. 
Här gör sig två f.d. "bankirer" färdiga för dagens utflykt

Vi hade hotellet som bas för utflykter till Lorelei-klippan, till Bernkastel-Kues vid Mosel, till Niederwald Denkmal. Vi åkte linbana, flodbåt och buss och så använde vi apostlahästarna en hel del. 

På hemväg igen besökte vi Köln och den mäktiga domen. Där kände man sig väldigt liten. Det gjorde man också i köpkatedralen Citti Markt. Några inköp blev det innan det var dags att kliva på båten igen.

Överst vänster: Paus i Cochem Överst höger: På soldäck på Rhen
Nederst vänster. Lorelei fick sällskap av paret D. Nederst mitten: Nestorn vid utsiktspunkten. Nederst höger: Tuffa ungdomsvännerna, som tar en tur med sina vespor då och då.

Förutom undersköna vyer och goda viner var det den fina gemenskapen resenärerna emellan en stor behållning för mig. Alla brydde sig om varandra, såg till att inte någon hamnade på efterkälken. Här fanns alltid någon att prata med.


Rüdesheimer Kaffee, Riesling och Weinbrandt - jodå, vi fick smaka på vad trakten kunde erbjuda.Långt där nere slingrar sig Rhen, just nu till bredden fylld med vatten. 


Nej, nu säger jag god natt med en bild med utsikten från hotellrumsfönstret. Fullmånen lyste över innnergården och klocktornet. Musiken hördes från caféerna på Drosselgasse. 

Sov gott!2 kommentarer:

Anonym sa...

Fin bild du lackar ut

epsilon sa...

Vilken härlig resa det blev för er. Vädret var väl bra för den den typen av resa.
Av dina bilder och Evas så förstår jag ju verkligen att jag inte skulle orkat med
även om jag envisades i det längsta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...