2011-08-21

Bilkrångel och hällregn

Här är Lilla Hjärtat med sitt favoritmjukisdjur, katten Gurka.
- Fajmoj, ta en bild på oss! uppmanade hon mig. Hon har alldeles nyligen varit hos en riktig fotograf med sin mamma och pappa, så hon är van att posera. Hon ser kanske mer vild än tam ut på denna bild.

Halva fredagen var behagligt solig. Jag gjorde en tur till La Stada och fick behandling för min rygg hos en duktig kiropraktor. Efter några ärenden till tog jag mig till den lilla familjen och efter några timmar var det dags för Lilla Hjärtat, Pe och mig själv att stuva in oss i min lilla gröna bil för att åka till "den lilla galliska byn" och låta Lilla Hjärtats föräldrar fira sin femte bröllopsdag i lugn och ro. Vid det laget hällregnade det.

För det första hade jag svårt att starta Ärtan. En bil som ville åt min parkeringsplats stressade mig, men till slut fick jag igång skrället. Men efter några kilometer, strax utanför Avfallsverket, slutade vindrutetorkarna att fungera. Jag såg ingenting, och var tvungen att köra åt sidan. Pe hoppade ut i skyfallet och försökte rubba torkarna, men inget hände. Vi tillkallade Joy och I, som moraliskt stöd. Makens mobil var trasig och jag kunde inte nå honom. Hemma svarade han inte. Till slut fick vi kontakt och han kom som en räddande ängel. Lilla Hjärtat och jag fick köra Makens bil, medan Maken och Pe tog sig igenom regnridåerna med Ärtan.

Imorgon är det dags för ett verkstadsbesök! Så här kan vi inte ha det!

PS: Idag har vi köpt Maken en ny mobil som det går att ringa på, också!

8 kommentarer:

Musikanta sa...

Det är typiskt att man ska råka ut för något sådant när det hällregnar. Har varit med om vindrutestrejk när det var snöstorm med blötsnö på E22:an.

Jag vägrade att åka med hem så MM släppte av mig vid en busshållplats eftersom vi hade åkt om bussen när torkarna funkade.

Så söt hon är ditt lilla barnbarn - hur gammal är hon?

Maggan sa...

Musikanta: Lilla Hjärtat fyller tre år den 1 november!

Pettas sa...

Naturligtvis så händer sådant när det hällregnar. När annars?
Tur att allt ordnade sig till det bästa för fajmoj och lilla prinsessan.

Karin

Maggan sa...

Karin: Jo, det är väl någon naturlag, kan jag tro!

epsilon sa...

Vilken blodtryckshöjare - hällregn och fredagstrafik. Bilar ska ju bara funka, mobiltelefoner också. Men skönt att det löste sig till slut.

Teuvo Vehkalahti sa...

.Greetings from Finland. This, through a blog is a great get to know other countries and their people, nature and culture. Come take a look Teuvo images and blog to tell all your friends that your country flag will stand up to my collection of flag higher. Sincerely, Teuvo Vehkalahti Finland

Anonym sa...

Hej! Åh vilket fint mjukisdjur. Jag kan berätta att vi samlar på mjukisdjur Lilly har 60 och jag 20 stycken. Så fort vi hittar något trevligt på loppis så åker den eller dom med hem. LER ! Ha en fin dag nu !

PO66 sa...

Pigg, glad och så söt liten tjej det där!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...