2011-08-12

Gotland runt på fem dagar - Del 5
Precis hemkommen efter en lång färd på båt och i buss, pustar jag ut efter en mycket lyckad resa. Morgan, busschauffören, var så omtänksam mot oss resenärer och så skicklig att hantera den stora bussen. Vi tog oss fram på de mest oländiga småvägar utan bekymmer.

Roliga och trevliga reskamrater hade vi också. Mot slutet jagade vi fleeceplädar med fårmotiv med olika resultat. En del fick tag i plädar med både "rätt" motiv och med rätt pris. Maken och jag la rabarber på två av de sista plädarna i färjans shop till rätt pris men med "fel" motiv. SW och AT som funderat och planerat länge, slog till på inrådan av hotellreceptionen på plädar med "fel" motiv och till ett högt pris. Tänk att vi skulle jaga får på Gotland!

Igår passerade vi Stånga, där man håller tävlingar i stockstötning, och den lilla orten Ala. Det föranleder mig att bjuda på en limerick som jag tillverkade för länge sedan, när TV-programmet Razzel uppmanade till limerickskrivande:

En gute med hemvist i Ala
som deltog i stockstötargala
fick plötsligt en chock
när motståndarns stock
fick vingar och flög som en svala.

För övrigt var det flera saker på Gotland som påminde om Irland: stenmurarna, fåren/lammen, stenhusen, klipporna, havet, de keltiska korsen och fornlämningarna från bl a vikingar.

Nöjd och belåten ska jag packa upp, tvätta och sortera mina intryck.

Ha det!

2 kommentarer:

epsilon sa...

Vilken trevlig reseskildring. Intressant det där om rätt och fel motiv och pris. Hoppas bara att det är de bofasta får ut så bra pris som möjligt för sina alster.

Steel City Anna sa...

Roligt att läsa om Gotland! Många fina bilder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...