2011-08-19

Den 19 augusti 2006 - Minnen

Idag har jag tagit ledigt. Ska till kiropraktor och så ska jag hämta mitt lilla barnbarn som ska få vara hos farmor och farfar medan föräldrarna firar en speciell dag.

Utdrag ur min dagbok från lördagen den 19 augusti 2006:

Dagen var äntligen inne. Joys och Is bröllopsdag.

.....K-O och jag åkte ner till Casselgården för att möta Joy och I. Jag visade var de kunde byta om och eftersom de åkt ifrån brudbuketten, så skyndade jag mig att kolla om Bosse (blomsterhandlaren) var hemma. Det var han och han följde mig skrattande till den nedsläckta Blomsterhallen och plockade ihop en bukett som han band ihop. Tur att man känner folk väl här!

... Katharina spelade ingångsmarschen och Joy och I kom in medan vi alla stod upp i bänkarna. De var så fina. Mårten var tryggheten själv. En härlig bild var när I lyckligt leende tittar upp på Joy, när de avger sina löften.

K-O spelade och sjöng "Och kärleken förde oss samma". A-M läste helt underbart en bibelvers. Vi sjöng den vackra "Guds kärlek är som stranden och som gräset".

Efteråt var det gratulationer på kyrktrappan....

Ja, så gick det till idag för fem år sedan. Trots den lilla missen med en kvarglömd bukett, så var det en annars helt igenom lyckad dag från början till slut. Ungdomarna tillbringade bröllopsnatten på Svartå Herrgård, där vi också åt en god middag.

Ha en riktigt bra dag idag, den 19 augusti 2011!

5 kommentarer:

Ina sa...

Dagen kantades också av getingar - både när vi tog officiella bröllopsfoton och innan vi skulle in i kyrkan.
Jag glömde att ta på mig ringarna till bröllopsfotona också!

Den dagens chock var att pappa köpt ny kostym OCH bar slips!

:)

Maggan sa...

Ina: Jo, det verkar som om de är de små missödena som man kommer ihåg med ett leende. Jag har en väldigt fin bild på papporna, där Jörgen verkar vara mycket längre än Charlie.

Musikanta sa...

Vilken tur att det gick att fixa en brudbukett så snabbt. I år var det precis femton år sen Mirren gifte sig - bara 18 år gammal. Men jag minns den dagen som igår trots att det inte var några missöden vad jag kommer ihåg...

Nu är det dop av det tredje barnet - lilla Clarissa - som jag ser fram emot på lördag. Vi ska ha det härnere i Mirrens konfirmationskyrka och där jag varit kantor i nästan 15 år.
Kramar från Ingrid

Maggan sa...

Ingrid: Så fint och högtidligt det blir vid dessa familjehögtider, speciellt när man känner sig så hemma i kyrkan, som även du kommer att göra i nästa lördag. Lycka till!

Kram
Maggan

Janne sa...

Hej! Nu har vi kommit hem från våran Västgötaresa. Det började regna i Fredags så vi åkte hem från Tiveden. Ha en fin dag nu !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...