2011-08-26

Höstaningar

Jag har varit på kurs i Linköping i två dagar för att förkovra mig i konsten att skriva om teknik på engelska. Det är en riktigt "matnyttig" kurs som ger mig många tips i mitt dagliga arbete som teknisk kommunikatör.

Tidigt i onsdags morse gav jag mig iväg i hyrbilen. Dimman rullade över nejderna. En blek sol tittade fram och lyste på gässen som samlades på fälten. Hösten är på väg.

Det märktes också på kvällen i Linköping, där den s k "nollningen" pågick för fullt. Utklädda studenter drog omkring i små grupper. Det såg ut att gå vänligt till. En grupp delade ut gratis kramar till förbipasserande.

Igår lunch hann mina kurskamrater och jag själv ta en sväng i den vackra stadsparken. Här stod träden fortfarande gröna och rosor och dahlior blommade. Mest imponerande var det jättelika pilträdet som skymtar i den vänstra bilden i collaget ovan.

Att Linköping börjar bli en storstad märktes när jag skulle försöka ta mig ut ur staden igår. Jag satt fast i bilköer i tre kvart innan jag kunde börjar rulla norrut. Sedan hann jag inte åka många mil förrän jag fastnade i nästa kö vid ett vägarbete. Där gick det en kvart till.

Nu väntar en ny arbetsdag på mig! Sköt om er!

4 kommentarer:

Pettas sa...

Jag får sådan lust att resa runt i Sverige och upptäcka alla städer mera grundligt. Jag har nog varit till Linköping men kört igenom för att ta in på hotell i utkanten. Någon mässa var på gång. Man missar ofta allt fint.

Karin som önskar en skön helg!

Anonym sa...

Vilket vackert collage! Och pilen är verkligen magnifik! Sensommaren är så vacker med sitt milda ljus.
Kram/ syster L

epsilon sa...

Satt också i kö vid det där vägbygget i veckan. Sonen A med sambo bor i Linköping, trevlig och vacker stad.

Maggan sa...

Karin: Det finns verkligen mycket att se. Jag har också den där upptäckarlusten.

Syster L: Sensommaren med sina gyllene, mättade färger är också vacker, i solsken.

epsilon: Har två kursdagar kvar i Linköping. Kan kanske hinna upptäcka lite mer av staden då.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...